Νέα ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι βρήκαν οι ασρτυνομικοί

Που στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Νέα στοιχεία που έρχονται, ώρα με την ώρα, στο φως αναμένεται να οδηγήσουν τους άνδρες της αστυνομίας στους δράστες της στυγερής δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μίχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν αποτυπώματα των δραστών, αλλά και γεννετικό υλικό, στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού 154.

Το βιολογικό υλικό, που εκτιμάται ότι ανήκει στους δύο δολοφόνους βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων και περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία

Το γενετικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.

Παράλληλα συνεχίζεται η πολύωρη κατάθεση του 32χρονου δικηγόρου, συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου έχει περιγράψει με λεπτομέρειες το τραγικό περιστατικό και έχει δώσει στοιχεία για τους δράστες, που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους

Από απόσταση ενάμισι μέτρου η εκτέλεση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα η νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7-0,8 χιλιοστών, η βολίδα του οποίου τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, εκτιμά ότι οι δύο δράστες έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους, υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.

Η νεκροτομή που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες θα ρίξει φως και θα δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς. Ειδικά για τη βολίδα, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, καθώς δεν βρέθηκε κάλυκας, είτε γιατί τον μάζεψαν οι δράστες είτε γιατί προέρχεται από περίστροφο.
 

Που στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών
Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο στενός συνεργάτης του που άνοιξε την πόρτα στους δύο άνδρες, το προκαθορισμένο ραντεβού για να συζητήσουν μια σοβαρή υπόθεση, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και η ατζέντα με τις συναντήσεις αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αναλυτές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη μαφιόζικη εκτέλεση στο νεοκλασικό της Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Το ραντεβού του θανάτου κλείστηκε με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όμως ούτε ο συνεργάτης του, ούτε ο ίδιος φέρεται να γνώριζαν τους δύο άνδρες που πέρασαν το κατώφλι  του δικηγορικού γραφείου.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο αλλοδαποί τριαντάρηδες, πιθανότατα με μοτοσικλέτα, έφθασαν στην οδό Ασκληπιού 154 και χτύπησαν το κουδούνι.

Ο πρώτος άντρας ήταν ψηλός, αδύνατος, αξύριστος, με κοντά σκούρα μαλλιά και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν πιο κοντός, ξυρισμένος, επίσης με κοντά σκούρα μαλλιά.

Τους άνοιξε ο συνεργάτης του ποινικολόγου και τους οδήγησε στην αίθουσα αναμονής συνομιλώντας μαζί τους γα περισσότερο από δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Ζαφειρόπουλος βγήκε από το γραφείο του και οι τέσσερις άνδρες μετακινήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Εκεί, κάποια στιγμή, οι δύο «πελάτες» ζήτησαν από τον συνεργάτη του δικηγόρου να τους αφήσει για λίγο μόνους. Δεν είχαν περάσει παρά δύο – τρία λεπτά συζήτησης, υπήρξε προστιβή και ένας από τους δύο, έβγαλε το όπλο, το έστρεψε στον γνωστό δικηγόρο και πάτησε τη σκανδάλη μια φορά. Η σφαίρα, βρήκε τον 52χρονο στο στήθος και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Οι εκτελεστές, βγαίνουν ατάραχοι από το νεοκλασικό της Ασκληπιού και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/305270-Nea-anatrope-sten-ypothese-tes-dolophonia-Zapheiropoyloy-Ti-brekan-oi-asrtynomikoi ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...