Νέα απόφαση ΑΑΔΕ για την απαλλαγή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις!

Νέα απόφαση ΑΑΔΕ για την απαλλαγή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις!

Δεν στερούνται την απαλλαγή για τρεις διαχειριστικές περιόδους, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και όσες επιχειρήσεις, διενεργούν ενδοκοινοτικές παραδόσεις, επειδή έκαναν χρήση του Ειδικού Διπλοτύπου Δελτίου Απαλλαγής (Ε.Δ.Δ.Α.) πέραν του δωδεκαμήνου, σύμφωνα με απόφαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή.

Συγκεκριμένα, η απόφαση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τροποποιεί την 1167/2015 απόφαση, προκειμένου: 

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και oι επιχειρήσεις, που διενεργούν ενδοκοινοτικές παραδόσεις και δικαιούνται απαλλαγής από ΦΠΑ για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μέχρι ορισμένου ορίου, να μη στερούνται την απαλλαγή για τρεις διαχειριστικές περιόδους, επειδή έκαναν χρήση του Ειδικού Διπλοτύπου Δελτίου Απαλλαγής (Ε.Δ.Δ.Α.) πέραν του δωδεκαμήνου, για το οποίο τους είχε εγκριθεί το όριο απαλλαγής.

Σύμφωνα με την Αρχή, μεταβατικά, και στο πρότυπο της απόφασης 1247/2015, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που  εκ παραδρομής έχουν κάνει μέχρι την έκδοση της νέας απόφασης (14/09/2017) υπέρβαση του δωδεκαμήνου, για το οποίο είχε χορηγηθεί το όριο της απαλλαγής, να υποβάλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί νέο όριο απαλλαγής. Στην περίπτωση αυτή, το όριο, που χρησιμοποιήθηκε μετά τη λήξη της δωδεκάμηνης ισχύος του Ε.Δ.Δ.Α., αφαιρείται από αυτό της επόμενης περιόδου. 

Τέλος, από την αρμόδια υπηρεσία επισημαίνεται ότι η αξία των Ε.Δ.Δ.Α., που έχουν εκδοθεί για το διάστημα αυτό, πρέπει να καλύπτεται με βάση το συνολικό ποσό, χωρίς το ΦΠΑ των εξαγωγών και των ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών του δωδεκαμήνου, που προηγήθηκε της υπέρβασης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301156-Nea-apophase-AADE-gia-ten-apallage-PHPA-stis-epicheireseis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...