Νέα ρεκόρ στον ελληνικό Τουρισμό το 2018, προβλέπουν τα ξένα πρακτορεία!

Νέα ρεκόρ στον ελληνικό Τουρισμό το 2018, προβλέπουν τα ξένα πρακτορεία!

«Καρφί» για νέο ρεκόρ στα έσοδα ο Ελληνικός Τουρισμός – Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν ξανά Ελλάδα!

Το ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης, αποκαλύπτουν τις προβλέψεις τους για το 2018, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν και η Ελλάδα, για ακόμα μία φορά αναμένεται να είναι πρωταθλήτρια στον Τουρισμό! Μάλιστα, το καλό οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη, αναμένεται να αυξήσει τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας μέσα στο έτος! Ήδη την αρχή έκαναν τα πρακτορεία της Αυστρίας, που στο τέλος του 2017, είχαν αύξηση στις κρατήσεις προς Ελλάδα, κατά 45%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ξένου πρακτορείου Bloomberg, οι ισχυρές επιδόσεις των κυριότερων οικονομιών της Ευρωζώνης, αυξάνουν τους καλοκαιρινούς (και όχι μόνο) προϋπολογισμούς των Ευρωπαίων, που αναμένεται να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους. Παράλληλα όλο και περισσότεροι επιλέγουν την Ελλάδα, ως τον ταξιδιωτικό τους προορισμό, με αποτέλεσμα να αναμένεται σημαντική ενίσχυση για την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Η μηνιαία έρευνα του Bloomberg, δείχνει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, που έχει επονομαστεί και «Euroboom», δεν εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι οικονομολόγοι το έχουν αντιληφθεί, με τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης να κυμαίνονται στο 2,2%. Οι βελτιωμένοι δείκτες ενθαρρύνουν ήδη τους ιθύνοντες της ΕΚΤ να προχωρήσουν στον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, ο πληθωρισμός υπολείπεται του στόχου που έχει τεθεί (λίγο κάτω από 2%), επομένως οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά. Η εκτίμηση είναι πως οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 1.5% φέτος και 1.6% το 2019, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων μέχρι το 2019.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, αναμένεται να βοηθήσουν και την Ελλάδα, την οικονομία της οποίας θα συνεχίσει να ενισχύει ο τουρισμός, γράφει το Bloomberg. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το πρακτορείο ταξιδιών TUI AG αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16%, ένδειξη πως ο τουριστικός τομέας θα εξακολουθήσει να τονώνει την οικονομία, εν αναμονή των αναγκαίων επενδύσεων. Οι οικονομολόγοι, δε, εκτιμούν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2,2%.

Γ. Τσακίρης: Το 2018, ο τουρισμός θα κατακτήσει νέες ψηλότερες κορυφές

«Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος όχι μόνο θα συνεχίσει να διαδραματίζει το σημαντικό του ρόλο στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας, αλλά θα κατακτήσει ακόμη ψηλότερες κορυφές», αναφέρει ο Γεώργιος Τσακίρης, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή στους τουριστικούς συντάκτες με αφορμή την αποχώρησή του από την διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ανάμεσα σε άλλα, στην επιστολή του αναφέρει ότι «μετά από οκτώ χρόνια ως Πρόεδρος και είκοσι συνολικά χρόνια συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ολοκληρώνεται σήμερα ένας μακρόχρονος κύκλος μου στα κοινά του Έλληνα ξενοδόχου.

Συγχρόνως, κλείνει μια σημαντική περίοδος για μένα, που περιλαμβάνει πολλά και καλά προσωπικά χρόνια και πολλές από τις πιο γεμάτες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μου. Στην εικοσαετή θητεία μου, γνώρισα πολλούς, σπουδαίους και καταρτισμένους δημοσιογράφους.

Είχα την χαρά και την τύχη να συνεργαστώ στενά με πολλούς από εσάς, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης. Πάντα με κοινό στόχο, την ανάδειξη της κοινωνικής και οικονομικής σπουδαιότητας του ελληνικού ξενοδοχείου και του τουρισμού για την χώρα μας. Οι προσπάθειες και οι δράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου όλα αυτά τα χρόνια αποκτούσαν οντότητα και αναδεικνύονταν χάρη στη δική σας σημαντική συμβολή.

Συμπορευτήκαμε σε ένα όμορφο, αλλά και δύσκολο ταξίδι και πιστεύω ακράδαντα ότι καταφέραμε να μεταδώσουμε μια θετική εικόνα, αισιοδοξίας και ελπίδας στην ελληνική κοινωνία, που τόσο την είχε ανάγκη, ιδιαίτερα τα τελευταία επώδυνα χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, υπό τη νέα άξια Διοίκησή του και με τη δική σας κομβική υποστήριξη, όχι μόνο θα συνεχίσει να διαδραματίζει το σημαντικό του ρόλο στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας, αλλά θα κατακτήσει ακόμη ψηλότερες κορυφές.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την μακρόχρονη συνεργασία σας και για όλη την βοήθεια που προσφέρατε στο έργο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Η αποχώρησή μου από τα κοινά του κλάδου μας είναι σε προσωπικό επίπεδο στενάχωρη, κυρίως διότι θα μου λείψει η χαρά της συνεργασίας με εξαιρετικούς ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες, όπως εσείς. Ευελπιστώ όμως ειλικρινά ότι η σχέση που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια θα διατηρηθεί».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/317552-Nea-rekor-ston-elleniko-Toyrismo-to-2018-problepoyn-ta-xena-praktoreia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...