Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στην Αίγινα: Περισυνέλεξα ένα παιδάκι πέντε ετών που έμοιαζε νεκρό

Τραγωδία Αίγινα

Ακόμη μία απίστευτη μαρτυρία ενός ανθρώπου που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στα συντρίμμια του καϊκιού «Αντωνία» που εμβολίστηκε από το ταχύπλοο «Ντουέντε» ανοικτά της Αίγινας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε ένα τραγικό περιστατικό που ήδη εγείρει σοβαρά ερωτήματα σε ό,τι αφορά κυρίως τους πρωταγωνιστές του.

Ο εξάδελφος του αδικοχαμένου καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, ο Π. Τρίμης κατέθεσε με λεπτομέρεια στους ανακριτές πώς βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ναυαγίου, χωρίς καν να γνωρίζει πως επρόκειτο για το καΐκι του συγγενή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», όπου παρουσιάζεται απόσπασμα της δικογραφίας, ο Π. Τρίμης περιγράφει καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά το ναυτικό δυστύχημα.

«Έντρομο ήρθε ένα παιδί και μας ενημέρωσε ότι μια βάρκα αναποδογύρισε και βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα. Αμέσως επιβιβάστηκα στο καΐκι μαζί με έξι επιβάτες προκειμένου να συνδράμουν. Πλησίασα όσο πιο κοντά μπορούσα και πέταξα τα κυκλικά σωσίβια προς τους ναυαγούς. Από αυτούς δύο άτομα πιάστηκαν από τα σωσίβια και δύο ανέβηκαν μόνα τους.

Στη συνέχεια, και περίπου πέντε μέτρα από το σκάφος, περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών, το οποίο έμοιαζε νεκρό, και απέπλευσα άμεσα από το σημείο, προκειμένου να βγω γρήγορα στη στεριά για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μία επιβάτισσα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, γύρισα στο λιμάνι της Πέρδικας, άφησα τους διασωθέντες και επέστρεψα στο σημείο του συμβάντος για να περισυλλέξω όποιον κινδύνευε».

 «Σε κατάσταση σοκ ο 77χρονος”

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος ναυτικός που έσπευσε στο σημείο με φουσκωτό, όπου βρισκόταν το ταχύπλοο «Ντουέντε», κατέθεσε ότι ο 77χρονος καπετάνιος του ήταν σε κατάσταση σοκ.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, προς ώρας, τους ισχυρισμούς των δικηγόρων των θυμάτων, πως το πλήρωμα του ταχύπλοου επέδειξε αδράνεια και δεν παρείχε καμία απολύτως βοήθεια στους ναυαγούς του «Αντωνία».

«Όταν έφτασα, ο 77χρονος ήταν σοκαρισμένος. Το σκάφος του μάλλον είχε παρασυρθεί από το σημείο του συμβάντος. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με ένα μικρό αεράκι και με καλή ορατότητα, Ο 77χρονος μου ζήτησε να τον πάρω και να τον βγάλω έξω στη στεριά. Εγώ τον παρέλαβα και ξεκίνησα για να τον πάω στο λιμάνι της Αίγινας.

Όμως υπήρχε κυματισμός και ο 77χρονος ταλαιπωρήθηκε, μιας και το σκάφος μου ήταν μόλις 3,5 μέτρα. Τότε ενημέρωσα τον καπετάνιο μου στο Ν.Λ., ο οποίος μου είπε να πάω στο λιμανάκι του Φάρου που ήταν πιο κοντά. Εκεί μας περίμενε η σύζυγος του καπετάνιου μου, η οποία τον παρέλαβε».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...