Νέο πρόγραμμα «εξοικονόμησης κατ’ οίκον»

bb

Νέο πρόγραμμα «εξοικονόμησης κατ' οίκον»

Κατηγορία

phpanos
Τρίτη 08/03/2016 – 16:42

Ακίνητα

Σε μικρό χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ’ οίκον που θα ενισχύει ιδιωτικές επενδύσεις σε κατοικίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο για τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων.

Όπως ανέφερε το νέο πρόγραμμα θα επιδιωχθεί να είναι λιγότερο γραφειοκρατικό, θα λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του κτιρίου, την έκταση των παρεμβάσεων και την κλιματική ζώνη ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτό και οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος, αλλά έχουν «σκοντάψει» στην έλλειψη κονδυλίων.

Ο κ. Βερροιόπουλος παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του υπουργείου για τις επενδύσεις που θα ενταχθούν στο «πακέτο Γιούνκερ», στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως έργα ανανεώσιμων πηγών και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα προωθούνται για χρηματοδότηση από το εν λόγω «πακέτο» η κατασκευή ανεμογεννητριών και υβριδικών έργων (συνδυάζουν διαφορετικές τεχνολογίες) στα νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο και μικρών υδροηλεκτρικών και συστημάτων αντλησιοταμίευσης στο διασυνδεδεμένο σύστημα ενώ στον τομέα του φυσικού αερίου η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης υγροποιημένου αερίου.

Επιπλέον στο ΕΣΠΑ εντάσσονται μεγάλα έργα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται κίνητρα για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα για θέρμανση χώρων και βιομηχανικές διεργασίες.

Στόχος των επενδύσεων όπως είπε είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και η υποστήριξη της ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...