Νίκος Παππάς: «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί με ευθύνη του ΕΣΡ»

Νίκος Παππάς: «Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί με ευθύνη του ΕΣΡ»

Στα 3,5 εκατ. ευρώ η εγγυητική επιστολή συμμετοχής – 8 εκατ. ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο

Διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με ευθύνη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Με αφορμή τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν ότι δεν προβλέπεται κατάθεση εγγυήσεων για όσους δεν έχουν σήμερα τηλεοπτικό σταθμό και θα διεκδικήσουν άδεια, ο Ν. Παππάς ξεκαθαρίζει πως υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για κατάθεση εγγυητικής επιστολής 3,5 εκατ. ευρώ από τους υποψηφίους καθώς και καταβολή 8 εκατ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεών του, δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα την προκήρυξη για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ευθύνη της ανεξάρτητης, συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής. Υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού από το ΕΣΡ, άλλωστε, συντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα. Θέση που ελπίζουμε να διατηρούν και σήμερα.

Η ίδια η ανεξάρτητη αρχή αποφάσισε ότι οι υποψήφιοι οφείλουν:

•       να καταβάλουν 8 εκατ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο του εταιρικού σχήματος που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό και

•       να καταθέσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Την κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων θα ακολουθήσει έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών πόρων, από το ΕΣΡ.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, ο έλεγχος επεκτείνεται μέχρι του ύψους του ποσού το οποίο διέθεσε ο κάθε υπερθεματιστής για την απόκτηση της άδειας, με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312001-Nikos-Pappas-O-diagonismos-gia-tis-teleoptikes-adeies-tha-oloklerothei-me-eythyne-toy-ESR ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...