Νεκρός ο αρχηγός των Ταλιμπάν;

Νεκρός ο αρχηγός των Ταλιμπάν;

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 22/05/2016 – 11:46

Ταλιμπάν, Αφγανιστάν

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ                                                                                    

Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης του Αφγανιστάν ανέφερε ότι είναι πιθανόν να σκοτώθηκε το ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν Μουλά Αχτάρ Μανσούρ στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

 «Χθες το βράδυ Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Αφγανική κυβέρνηση ότι είναι πιθανό να έχει σκοτωθεί» ανέφερε ο αξιωματούχος Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι τόνισε σήμερα πως ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν Άχταρ Μανσούρ αποτελούσε μία «διαρκή επικείμενη απειλή» κατά του αμερικανικού προσωπικού στη χώρα και τους ίδιους τους Αφγανούς, όπως και μία απειλή για την ειρήνη.

«Χθες, οι ΗΠΑ εξετέλεσαν μία αεροπορική επιδρομή ακρίβειας που είχε στόχο τον αρχηγό των Ταλιμπάν Μουλά Μανσούρ και μάλλον τον έχουν σκοτώσει στην επιδρομή αυτή στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Μιάνμαρ.

«Ειρήνη είναι αυτό που θέλουμε. Ο Μανσούρ ήταν μία απειλή σ’ αυτήν την προσπάθεια και στον αγώνα για να θέσουμε ένα τέλος στην βία και στις κακοπάθειες που έχει υπομείνει ο Αφγανικός λαός τόσα χρόνια τώρα. Επίσης ήταν σαφώς αντίθετος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και στη διαδικασία συμφιλίωσης», επεσήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του, ο Σάγιεντ Ζαφάρ Χασέμι, εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου Ασράφ Γάνι τόνισε πως κατά τα φαινόμενα η αμερικανική επιδρομή κατά του Μανσούρ υπήρξε επιτυχής.

«Ευχή μας και πρόθεσή μας είναι πως την επαύριο αυτών των νέων εξελίξεων μία ενδοαφγανική ειρηνευτική διαδικασία θα καταφέρει να φέρει μία διαρκή ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...