Ντάισελμπλουμ: Είναι νωρίς για να πούμε αν η Ελλάδα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο

Ντάισελμπλουμ: Είναι νωρίς για να πούμε αν η Ελλάδα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο
Είπε ότι είμαστε στη μέση της αξιολόγησης και υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευτούν

Την εκτίμησή του ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς «για να πούμε αν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο», εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, κατά την προσέλευση του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Ντάισελμπλουμ, είμαστε στη μέση της αξιολόγησης και υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευτούν, τονίζοντας ακόμη ότι πριν από το τέλος του έτους θα εξετασθεί και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά στις αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 και την ευελιξία που μπορεί να επιδείξει η ΕΕ, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι «οι αριθμοί που προέρχονται από το Παρίσι δεν είναι ελπιδοφόροι, αλλά ας αφήσουμε την τελική αξιολόγηση στην Επιτροπή»

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια τoυ σημερινού Eurogroup η τρόικα θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης στην Αθήνα στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης, ενώ ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα κάνει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

OIKONOMIAΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...