Ντου φοιτητών και εκπαιδευτικών στη πρώτη συζήτηση για την παιδεία

Ντου φοιτητών και εκπαιδευτικών στη πρώτη συζήτηση για την παιδεία

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές εισέβαλαν στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει την πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, το ασφαλιστικό αλλά και τις συνθήκες εργασίες για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δεν επέτρεψαν τελικά να ξεκινήσει η εκδήλωση η οποία ματαιώθηκε.

Σήμερα, ήταν η επίσημη «πρώτη» των ανοιχτών συζητήσεων της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ. Στην εναρκτήρια συζήτηση επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος έκανε λόγο για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά μιας ολιγομελούς ομάδας:

«Σήμερα ήταν η πρώτη εκδήλωση του εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την παιδεία. Μια ολιγομελής ομάδα επέλεξε να μην αφήσει να γίνει ο διάλογος. Τους δώσαμε το λόγο, τους είπαμε να θέσουν τα αιτήματά τους.

Δεν δέχτηκαν διότι ο στόχος τους ήταν η ματαίωση της συζήτησης. Είμαστε αποφασισμένοι ο διάλογος να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα θα συνεδριάσουν οι επιτροπές, ενώ θα υπάρξει και η αρθρογραφία. Θα συνεχίσουμε το διάλογο, διότι αυτό έχει ανάγκη η παιδεία μας. Έχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει» τόνισε ο κ. Λιάκος

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...