Ξεκινά σήμερα η μεγαλύτερη άσκηση που έχει να συμβεί από τον Ψυχρό Πόλεμο!!

Ξεκινά σήμερα η μεγαλύτερη άσκηση που έχει να συμβεί από τον Ψυχρό Πόλεμο!!

Ο λόγος για την «Zapad 2017»

Ξεκινάει σήμερα στη Ρωσία, στη Βαλτική, η άσκηση «Zapad 2017» στην οποία θα συμμετάσχουν υπεράριθμες στρατιωτικές δυνάμεις!

Είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει να γίνει από όταν τερματίστηκε ο Ψυχρός  Πόλεμος  και μια άσκηση επίδειξης ισχύος της Ρωσίας προς το ΝΑΤΟ. 

Η  «Zapad 2017» αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 20 Σεπτεμβρίου. Θα λάβει χώρα  στην Λευκορωσία, στο Καλίνινγκγραντ – το ρωσικό θύλακα στη Βαλτική – καθώς και στη δυτική Ρωσία.

Βέβαια, το ΝΑΤΟ δεν παραμένει ούτε αδιάφορο ούτε αμέτοχο καθώς θα έχει άμεσο έλεγχο των ασκήσεων με αεροπλάνα, ραντάρ και πλοία στη Βαλτική.

Το ΝΑΤΟ διατηρεί επιφυλάξεις καθώς θεωρεί ότι οι ασκήσεις θα έχουν μεγαλύτερη δυναμικότητα από αυτήν που ανακοίνωσε η Μόσχα, με τη συμμετοχή έως και 100.000 στρατιωτών και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Νατοϊκοί αξιωματούχοι λένε ότι στα γυμνάσια θα γίνει προσομοίωση μιας σύρραξης με τη Συμμαχία, που αποβλέπει στο να δείξει την ικανότητα της Ρωσίας να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις σε πολύ σύντομο διάστημα σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος.

«Το ΝΑΤΟ παραμένει ήρεμο και άγρυπνο», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Γ.Γ. της Συμμαχίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, επισκεπτόμενος στρατιωτική βάση στην Εσθονία. Αλλά ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, Ραϊμούντας Καρόμπλις, εξέφρασε έντονη ανησυχία μήπως οι ρωσικές ασκήσεις πυροδοτήσουν κατά λάθος μια σύρραξη, ή μήπως επιτρέψουν στη Μόσχα να αφήσει στρατεύματά της στη γειτονική Λευκορωσία.

Βέβαια δεν λείπουν και οι αμφιβολίες που διατηρούν κάποιοι δυτικοί αξιωματούχοι, καθώς φοβούνται μήπως η Ρωσία χρησιμοποιήσει την άσκηση αυτήν ως «Δούρειο Ίππο» για να κάνει επιδρομές στην Πολωνία και ρωσόφωνες περιοχές στη Βαλτική.

Η Μόσχα όμως, σε ανακοίνωσή της , επισημαίνει πως αυτό το σενάριο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια άσκηση η οποία πραγματοποιείται ανά τέσσερα χρόνια και στην οποία θα συμμετάσχον 13.000 στρατιώτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301138-Xekina-semera-e-megalytere-askese-poy-echei-na-symbei-apo-ton-PSychro-Polemo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...