«Ξεπουλάει» για να μαζέψει ρευστό η Deutsche Bank!

Deutsche Bank

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, τώρα που έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές μία-μία, πριν την κάψουν!  Με το πρόστιμο των 14 δις  δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, να ρίχνει βαριά σκιά στην προσπάθεια της, να πείσει τους μετόχους της  και τις αγορές ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και ότι το σχέδιο της είναι βιώσιμο, η Deutsche, έχει ξεκινήσει να πουλάει χρέος, ακόμα και με «χασούρα»!  Το πρόστιμο, αφορά την υπόθεση των παραπλανητικών πωλήσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Η ταχύτητα είναι που προχωρεί στις πωλήσεις είναι εκπληκτική, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα,  μάζεψε συνολικά 4,5 δις δολάρια με δύο συμφωνίες για πώληση χρέους.  Τα χρεόγραφα αξίας 4,5 δισ. δολαρίων πληρώνουν κουπόνι 4,25% και λήγουν το 2021, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πούλησε ομόλογο ύψους 1,5 δις, με ιδιωτική τοποθέτηση, δίνοντας μάλιστα διπλάσιο ασφάλιστρο από αυτό που πλήρωσε πριν από ένα χρόνο και πριν μία εβδομάδα, είχε εκδώσει άλλο τίτλο, ύψους 3 δις δολαρίων. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτές οι κινήσεις είναι προς την θετική κατεύθυνση και τονώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών,. Όμως από μόνη της αυτή η κίνηση δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της Τράπεζας, ενώ για να προχωρήσουν οι συμφωνίες προσφέρει όρους που πριν από ένα χρόνο ούτε θα το συζητούσε, με σχεδόν διπλές αποδόσεις.

Όπως δήλωσε στο αμερικανικό μέσω ο Μπεν Σάι της JPMorgan Chase «Θα ήταν ακριβό για την Deutsche Bank να βγει στη δημόσια αγορά για έκδοση χρέους τώρα, γιατί πρέπει να πληρώσει ένα σημαντικό premium και αυτό μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών (…) Η πώληση χρέους σε ιδιώτες δείχνει ότι έχουν ακόμη πρόσβαση στην αγορά για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση».

Οι κινήσεις της τράπεζες έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, γιατί όπως παραδέχονται οικονομικοί αναλυτές, η τράπεζα απλά είναι πολύ μεγάλη και μία κατάρρευση θα επηρέαζε σημαντικά την παγκόσμια Οικονομία!  Η τράπεζα αποφάσισε να εκδώσει αυτό το χρέος αφού το ζήτησαν οι ίδιοι οι επενδυτές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις υψηλότερες αποδόσεις που προσφέρει τώρα η εταιρία.

Οι επενδυτές-δανειστές της τράπεζας, εκμεταλλεύονται ότι τώρα η φήμη της είναι πληγωμένη και καθώς πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλη για πέσει, προσπαθούν να βγάλουν όσα περισσότερο κέρδος μπορούν.
«Βραχυπρόθεσμα, είναι καλό για τη Deutsche ότι αντλεί χρήματα, έστω και αν πρέπει να πληρώσει ένα υψηλότερο spread από ό,τι θέλει (…) Δίνει στον κόσμο εμπιστοσύνη ότι λαμβάνει χρηματοδότηση, αλλά τα μακροπρόθεσμα προβλήματα δεν έχουν αλλάξει. Εξακολουθεί να είναι υποκεφαλαιοποιημένη», δήλωσε από το  Σίδνεϊ, οδιαχειριστής χαρτοφυλακίου της Narrow Road Capital.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...