Ξύλο και δακρυγόνα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο Παρίσι

Ξύλο και δακρυγόνα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο Παρίσι

Ακόμα συγκλονισμένο από την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, το Παρίσι έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (29.11.2015) πεδίο μάχης ανάμεσα σε πάνοπλους αστυνομικούς και κουκουλοφόρους ακτιβιστές, που αγνόησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και βγήκαν στους δρόμους για “φωνάξουν” για την κλιματική αλλαγή.

Κουκουλοφόροι δεν άργησαν να εμπλακούν σε επεισόδια με την αστυνομία. Οι μεν ξέσπασαν στα κιγκλιδώματα, οι δε έκαναν χρήστη χημικών και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα γκλοπ τους. Αδιακρίτως δυστυχώς, αφού είναι χαρακτηριστική μια φωτογραφία του Reuters όπου μια διαδηλώτρια τείνει λουλούδια προς έναν αστυνομικό κι εκείνος της “απαντά” με το γκλοπ του!

Περίπου 200 διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε δρόμο που οδηγεί στην Place de la Republique, η οποία έχει γίνει σύμβολο και σημείο συγκέντρωσης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Η αστυνομία έριξε χημικά εναντίον ορισμένων διαδηλωτών που προσπάθησαν να φθάσουν στην πλατεία και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει άλλους. Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ του κλίματος και της δημοκρατίας.

Στη Γαλλία θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα (30.11.2015)… όλος ο κόσμος, 150 ηγέτες κρατών, υπουργοί και ακτιβιστές για την Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα και μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι περισσότερο από δρακόντεια, γραφει το newsit



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...