Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι θα συνεργαστούν με την παλαιστινιακή κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι θα συνεργαστούν με την παλαιστινιακή κυβέρνηση
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας -που περικλείει τη Χαμάς- και θα συνεχίσει να καταβάλει βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά θα παρακολουθεί τις πολιτικές της. «Βαθιά απογοήτευση» για την αμερικανική στάση εκφράζει Ισραηλινός αξιωματούχος μιλώντας ανωνύμως στους δημοσιογράφους.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε με αυτή την κυβέρνηση, αλλά θα την παρακολουθούμε στενά για να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζει τις αρχές που ο πρόεδρος [της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ] Αμπάς επανέλαβε σήμερα» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων Τύπου.

«Θα συνεχίσουμε την αξιολόγηση της σύνθεσης και των πολιτικών της νέας κυβέρνησης και θα προσαρμόσουμε την στάση μας αναλόγως» συμπλήρωσε η Ψάκι.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς όρκισε τη Δευτέρα τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία προέκυψε από την πρόσφατη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης με τους ισλαμιστές της Χαμάς. Η συμφωνία οδήγησε το Ισραήλ να παγώσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που είχαν επαναληφθεί με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

Οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης των Παλαιστινίων ορκίστηκαν σε τελετή στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές αρχές ωστόσο απαγόρευσαν την είσοδο στη Δυτική Όχθη σε τρεις υπουργούς από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...