Οι έρευνες της Αστυνομίας του Μονάχου επικεντρώνονται στα κίνητρα του δράστη

Σάββατο 23/07/2016 – 11:47

Μόναχο

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη τη Γερμανία

Στα πιθανά κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη της αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας του Μονάχου.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι του.

Στο αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ο πατέρας του δράστη. Ο νεαρός, ο οποίος ενήργησε μόνος του, ζούσε, σύμφωνα με την Bild, στο προάστιο Μάξφορστατ με τους γονείς του, και γείτονάς του, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν χθες, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάποιος φίλος του που ήταν συμμαθητής του έκανε λόγο για έναν «πραγματικά ήρεμο τύπο».

Εδώ και λίγη ώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για τα γεγονότα του Μονάχου.

Στις 12:30 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται νέα συνέντευξη Τύπου από την Αστυνομία, ενώ το μεσημέρι θα συγκληθεί και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. Σε αυτό, εκτός από τους κορυφαίους υπουργούς, θα πάρουν μέρος και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, της Υπηρεσίας κατά του Εγκλήματος και της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...