Οργή στο Μέγαρο Μαξίμου από τις δηλώσεις Ερντογάν για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης

Οργή στο Μέγαρο Μαξίμου από τις δηλώσεις Ερντογάν για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης

Αναμένεται σε λίγο σκληρή απάντηση από την Ελληνική πλευρά.

Κλίμα έντασης καλλιέργησε, λίγες  ώρες πριν ξεκινήσει την επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης, προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σαφές μήνυμα ότι “ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών.”, έστειλε από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

“Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή.”, αυμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου

Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα.
Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.

Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών.

Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/312694-Orge-sto-Megaro-Maximoy-apo-tis-deloseis-Erntogan-gia-epanadiapragmateyse-tes-Synthekes-tes-Lozanes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...