Οριστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ”εγκληματική οργάνωση” και τα στημένα!

Αμετάκλητη και απόλυτη δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη -αλλά και 27 ακόμη εμπλεκόμενους- σχετικά με την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο σύμφωνα με το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε, ουσιαστικά, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, απορρίπτοντας, δηλαδή, την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του δικαστηρίου -και τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη!

Συγκεκριμένα, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμόν 534/2018 απόφασή του:

– Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

 – Απέρριψε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 2-1, την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας

– Απέρριψε επίσης κατά πλειοψηφία την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης

Για την πράξη, δε, της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και το αδίκημα της συμμορίας, για τα οποία ζητείτο δια του βουλεύματος η παραπομπή του επιχειρηματία, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί, γιατί δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Πλέον, αναμένεται η επιστροφή του βουλεύματος στο Εφετείο για την τελική κρίση, για το αν, δηλαδή, ο Ε. Μαρινάκης θα λογοδοτήσει για τα δύο αυτά αδικήματα.

 

Πηγή : sport-fm.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...