Οριστικό: Η Κομισιόν ζητάει πίσω τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη – Ή από το κράτος ή από τους αγρότες

Οριστικό: Η Κομισιόν ζητάει πίσω τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη – Ή από το κράτος ή από τους αγρότες

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Τρίτη 08/03/2016 – 12:04

χατζηγάκης

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ 425 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ                                                                          

Εξαντλήθηκαν όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της η Ελλάδα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της Κομισιόν που ζητά να της επιστραφούν 425 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τα χρήματα που είχε μοιράσει προεκλογικά το 2009 ο τότε υπουργός Γεωργίας -στην κυβέρνηση Καραμανλή- Σωτήρης Χατζηγάκης στους αγρότες που είχαν κατέβει σε κινητοποιήσεις.

Σήμερα, απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η Ελλάδα οπότε υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες εφόσον πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, οι Έλληνες Αγρότες εισέπραξαν τα χρήματα μέσω του ΕΛΓΑ (ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ) ενώ δεν είχαν πληρώσει ασφάλιστρα. Κατά συνέπεια τα χρήματα καταβλήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό γεγονός που αποδεικνύει ότι επρόκειτο καθαρά για κρατική στήριξη των ελλήνων αγροτών.

Να σημειωθεί ότι από την εποχή που δόθηκαν τα χρήματα υπήρξαν αρκετοί που είχαν προειδοποιήσει για το ότι η ΕΕ θα τα θεωρούσε παράνομη χρηματοδότηση, αλλά δεν δόθηκε καμία σημασία σε αυτές τις φωνές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...