Οταν θέλουν, μπορούν

Οταν θέλουν, μπορούν

ΕΠΡΕΠΕ να θρηνήσουμε 95 νεκρούς στο Μάτι για να κατανοήσουν στην Πυροσβεστική και στην ΕΛ.ΑΣ. ότι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτεί σοβαρότητα, πειθαρχία και οργάνωση.

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην Εύβοια αποτέλεσε ένα «κρας τεστ» για τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΤΕΛΙΚΑ πέρασαν τις εξετάσεις με άριστα, γιατί τόσο η Πυροσβεστική όσο και η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησαν με άψογα επαγγελματικό τρόπο και κατάφεραν να σβήσουν το πύρινο μέτωπο της φωτιάς.

ΟΙ αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες για πρώτη φορά έδειξαν τέτοια ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα.

ΑΝ είχαν κάνει το ίδιο στο Μάτι δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκαλούν και τα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών. Με εναέρια μέσα επιτηρούνται οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ετοιμότητας.

ΤΟ πάθημα έχει γίνει μάθημα και όλοι ευχόμαστε να μην χαλαρώσει και πάλι το σύστημα που έχει την ευθύνη για την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

ΠΡΕΠΕΙ επίσης να σταματήσει το έγκλημα με τις αναδασώσεις. Γιατί, όπως καταγγέλλουν οι δασικοί, το να φυτεύουν πεύκα στις καμένες περιοχές και μάλιστα χωρίς να φροντίζουν για τη δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας και διάνοιξης δρόμων, είναι σαν να προετοιμάζουν την επόμενη πυρκαγιά.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339824-Otan-theloyn-mporoyn ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...