Οταν ο Σαλβίνι κλείνει τα σύνορα…

Οταν ο Σαλβίνι κλείνει τα σύνορα…

ΠΑΡΑ τη θύελλα αντιδράσεων που σημειώθηκαν στην ίδια την Ιταλία και την παρέμβαση του ΟΗΕ ο Ματέο Σαλβίνι παρέμεινε ανένδοτος και αρνήθηκε να δεχθεί το πλοίο με τους 629 μετανάστες  που έπλεε από το περασμένο Σάββατο στις ακτές της γειτονικής χώρας.

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ πυγμής και η περισσή αναλγησία που επέδειξε ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά και υπουργός Εσωτερικών αποκαλύπτει τη νέα πολιτική της Ιταλίας απέναντι στο μεταναστευτικό.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ο Σαλβίνι κλείνει τα σύνορα στους μετανάστες με ό,τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη για τη χώρα μας. Γιατί οι δουλέμποροι αναγκαστικά θα κατευθύνουν πλέον τους μετανάστες στην Ελλάδα που είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που σέβεται το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή.

ΑΝ ΤΟ πλοίο με τους 629 μετανάστες ανάμεσα στους οποίους είναι και 123 παιδιά προσέγγιζε τις ελληνικές ακτές όλοι θα έσπευδαν να προσφέρουν βοήθεια.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι Ιταλοί αδιαφόρησαν ακόμα και για τα παιδάκια που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στο πλοίο και έκαναν τα πάντα για να μην προσεγγίσει τις ακτές τους.

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ αξιοπρέπεια διάσωσε η νέα ισπανική κυβέρνηση που δέχτηκε να φιλοξενήσει τους 629 πρόσφυγες βάζοντας τέλος στο μαρτύριο.

ΒΕΒΑΙΑ αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ αδυνατεί να διαμορφώσει μια ενιαία πολιτική στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Γι’ αυτό κάθε χώρα ενεργεί με βάση τα δικά της συμφέροντα με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κλείνουν τα σύνορα και να εγκλωβίζονται αναγκαστικά τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι πόσους μετανάστες και για πόσο διάστημα μπορεί να αντέξει η Ελλάδα. Όταν η Ιταλία κλείνει τα σύνορα αναγκαστικά ολόκληρο το βάρος της υποδοχής πέφτει στην Ελλάδα. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να εκλέξουμε και εμείς κανένα δικό μας Ματέο Σαλβίνι καλό είναι η κυβέρνηση να πιέσει τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το κρίσιμο αυτό θέμα.

ΣΕ διαφορετική περίπτωση πολύ σύντομα θα έχουμε και ελληνικές Λέγκες του Βορρά με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334401-Otan-o-Salbini-kleinei-ta-synora ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...