Ο Αλέξης απέτρεψε το «Grexit» λέει ο Φρανσουά Ολάντ!

Ο “ΦΙΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ” ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ                                                              

Ο Αλέξης Τσίπρας ήτα αυτός που απέτρεψε το «Grexit», ήταν  «εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε», γράφει ο Φρανσουά Ολάντ, στο νέο του βιβλίο  «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο» το οποίο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία. Στην έκδοση (Conversations privées avec le président) δύο δημοσιογράφοι δημοσιεύουν τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Σοσιαλιστή ηγέτη κατά τη διάρκεια της θητείας του στα Ηλύσια Πεδία, η οποία και ολοκληρώνεται την Άνοιξη του 2017.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, ήταν η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση της 13ης Ιουλίου που κατέληξε στη συμφωνία και το τρίτο μνημόνιο περιγράφεται σε συζητήσεις του Φρανσουά Ολάντ, όπως αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο εικοσιτετάωρο.

Αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, ως  «ο φίλος Τσίπρας»,  και όπως περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου,  «γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα».

«Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε», τονίζει σε ένα βιβλίο όπου λέει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός,  ήταν αυτός που κράτησε ενωμένη την Ευρώπη. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Σε άλλα κεφάλαιο ο Φρανσουά Ολάντ, παραδέχεται πως τα καθήκοντα του «έπεσαν βαριά», περισσότερο ίσως από όσο φανταζόταν, είχε συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους που υπογράφουν το βιβλίο και για την ελληνική κρίση.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...