Ο Αλέξης ξετίναξε Κυριάκο και Φώτη

Ο Αλέξης ξετίναξε Κυριάκο και Φώτη

Σφυροκόπημα από Τσίπρα και για το παρακράτος της Δεξιάς

Αποστομωτική απάντηση του πρωθυπουργού σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα

ΞΕΤΙΝΑΞΕ στην κυριολεξία ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη μετωπική αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή.

Με σκληρή γλώσσα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ανοιχτά τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί όπως είπε μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα διαμαρτυρίας, καταστροφολογίας και διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τα δύο ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους και το καθεστώς μεταπρογραμματικής εποπτείας.

Η Ελλάδα μετά από οχτώ χρόνια μεγάλης περιπέτειας και κρίσης δημοσιονομικής οικονομικής, θεσμών και αξιών βγαίνει από την περιπέτεια.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Αλέξης Τσίπρας σφυροκόπησε άγρια τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά οι οποίοι για μια ακόμα φορά επιχείρησαν να σπεκουλάρουν με τα ζητήματα ασφάλειας και τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα.
Επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα με την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη δείχνοντας ως ηθικούς αυτουργούς αυτούς που επιχειρούν να εμπορευτούν τον δήθεν πατριωτισμό και σπέρνουν το μίσος και το διχασμό στις λαοσυνάξεις για τα Σκόπια στις οποίες συμμετέχει και ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας.

Με τεκμηριωμένα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοριστεί σε ανούσιες αντιπολιτευτικές κορώνες. Άλλωστε οι προφητείες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν αποτυχία της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά πυροτεχνήματα που είχαν ως στόχο να κρατήσουν συσπειρωμένη τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Μια ολόκληρη στρατηγική την οποία είχε στηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταστροφολογία και στην απόπειρα αποδόμησης της κυβέρνησης κατέρρευσε με πάταγο και αναγκάστηκε να καταφύγει στα γνώριμα για τη Δεξιά, θέματα της ασφάλειας και των Εξαρχείων τα οποία θεωρεί προνομιακό σημείο αντιπαράθεσης.

Και σ’ αυτόν τον τομέα όμως υπέστη στραπάτσο στην κυριολεξία με τον Αλέξη Τσίπρα να καθιστά υπόλογο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη βία και το διχασμό.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την έλλειψη αντίδρασης και αντανακλαστικών όταν η Παμμακεδονική Ένωση απειλούσε με θάνατο τους βουλευτές που θα τολμούσαν να ψηφίσουν υπέρ μιας συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων.

Τόνισε ακόμα ότι αυτά που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη με τη δολοφονική επίθεση κατά Μπουτάρη θυμίζουν εποχές Γκοτζαμάνηδων που η Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν ποτέ. Η σύγκρουση στη Βουλή είχε μετωπικό χαρακτήρα και αποκαλύπτει το θερμό κλίμα που θα επικρατήσει στη δημόσια ζωή μετά το Φθινόπωρο με δεδομένο ότι μέσα σε ένα χρόνο θα γίνουν τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, ευρωεκλογές το Μάιο και βουλευτικές εκλογές μαζί με αυτοδιοικητικές τον Οκτώβριο.

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έξοδο της χώρας από τα εφιαλτικά μνημόνια και τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους ετοιμάζεται για επίθεση διάρκειας με στόχο να διαμορφώσει τις συνθήκες για μια νέα τετραετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαλλαγμένος από την πίεση των μέτρων και έχοντας κερδίσει το μεγάλο εθνικό στόχο να απεγκλωβίσει τη χώρα από τα εφιαλτικά μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει όλο το βάρος στην κοινωνία και ειδικά στην προστασία των φτωχών και αδυνάτων που πλήρωσαν με αίμα την οκταετία των μνημονίων. Στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα όπως διαφάνηκε από την ομιλία του στη Βουλή είναι η διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου που θα συγκρουστεί μετωπικά στις εκλογές με τις δυνάμεις του παλιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος.

Καταδικαστέες

«Η αριστερά σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη. Η βία κράτους και παρακράτους την έστειλε στις φυλακές και στα ξερονήσια. Τη βία την έχει υποστεί στα ξερονήσια αλλά και στους δρόμους. Από τον Λαμπράκη και τον Τεμπονέρα, τον Κουμή και την Κανελλοπούλου ως τον Παύλο Φύσσα». Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή.
«Η Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν οι εποχές των Γκοτζαμάνηδων και του τρικύκλου ποτέ» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, εγκαλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για θράσος.

«Δεν θέλετε να καταλάβετε από πού προήλθε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Αν εγώ είχα ένα στέλεχος που έβγαινε μετά την επίθεση που έλεγε “καλά του κάνανε”, θα μπορούσα να σταθώ; Εσείς κ. Μητσοτάκη έχετε το θράσος να στέκεστε και να μου επιτίθεστε κιόλας. Αν έκανε δικό μας στέλεχος τη δήλωση για “πολιτικό τραβέλι” θα μπορούσα να σταθώ; Την ίδια στιγμή δεν τολμάτε ούτε να αποπέμψετε από τη Ν.Δ. δήμαρχό σας που είπε “καλά του κάνανε του προδότη”.

Αυτή είναι η διαφορά ήθους εσάς με εμάς» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό «τις απαράδεκτες απειλές» που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, «στο διαδίκτυο και τα υπονοούμενα που γράφτηκαν εναντίον σας από κάποιον που αυτοαποκαλείται αναρχικός και μέλος του Ρουβίκωνα».

Ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Θέλω να σας πω ότι εξίσου είναι καταδικαστέες και κατακριτέες οι αμέτρητες απειλές και ευθείες απειλές που έχουμε δεχτεί τόσο εγώ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς, με γράμματα και μηνύματα και επιστολές, με δέματα που είχαν και σφαίρες, το τελευταίο διάστημα».

Παράλληλα, σχολίασε πως έχει την αίσθηση ότι σε αντίθεση με ό,τι δήλωνε ο Κ. Μητσοτάκης σε πολιτικά περιοδικά του εξωτερικού, το ανησυχητικό τούτη την ώρα είναι μία έξαρση εθνικισμού, εθνικολαϊκισμού, μία άνοδος επικίνδυνη της άκρας δεξιάς. «Και βλέπω αυτό να μην σας ανησυχεί» τόνισε.

«Όπως δεν σας ανησύχησε όταν στους 300 βουλευτές ήρθε επιστολή κατάπτυστη από ορισμένες πολιτιστικές ενώσεις που αυτοαποκαλούνται “παμμακεδονικές ενώσεις” ότι αν ψηφίσουν συμφωνία με τη βόρεια γειτονική χώρα σύνθετης ονομασίας που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, αυτό σημαίνει ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια ή θάνατο» πρόσθεσε και τον κατηγόρησε ότι δεν είχε καταδικάσει τότε.

Το «εκλογές τώρα» της Γεννηματά δεν το συμμερίζονται όλοι

Την άποψη της Φ. Γεννηματά για «εκλογές τώρα» δεν τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοί της στο Κίνημα Αλλαγής, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Εμάς δεν μας ακούτε. Τους συντρόφους σας στην Ευρώπη δεν τους ακούτε, από το ΕΣΚ; Δεν ακούσατε τον κ. Μπούλμαν;» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον επικεφαλής της Ευρωομάδας του Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών που κάλεσε όλα τα προοδευτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό δρόμο για το μέλλον της χώρας και ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία βελτίωση αν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί εκ νέου από τη ΝΔ, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη βύθιση της χώρας στο χάος. «Εκλογές τώρα, δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να καπηλευτούμε τα εθνικά θέματα»

Ως προς το ονοματολογικό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε σαφώς και εγκαίρως και πως το ίδιο έκανε και ο ίδιος προσωπικά επιδιώκοντας την τάχιστη δυνατή ενημέρωση και συνεννόηση. «Πριν ακόμα γυρίσω απ’ τη Σόφια, είπα ότι έχουμε ακόμα πολύ σημαντικό δρόμο να διανύσουμε για να έχουμε συμφωνία, παρά την πρόοδο που έχει γίνει και ότι προτεραιότητα για εμάς είναι η εξασφάλιση του erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση» είπε και σχολίασε ότι σε αυτό το ζήτημα υπήρξε «σημαντική πρόοδος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με τις συζητήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δήλωσε σαφώς πως διαπραγματεύεται στη βάση τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν με το πακέτο προτάσεων του κ. Νίμιτς. «Η δική μας κυβέρνηση συζητά, όταν διαπραγματεύεται. Δεν κρύβεται. Εσείς κρυφτήκατε, αλλάξατε θέσεις, κρυφτήκατε πίσω από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της παράταξής σας» απηύθυνε προς τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να καπηλευτούμε τα εθνικά θέματα», κατηγορώντας τον προκάτοχο του κ. Μητσοτάκη (σσ: Αντ. Σαμαρά) ότι τα καπηλεύτηκε και «έριξε» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Εμείς συζητάμε, διαφωνούμε, διαπραγματευόμαστε όμως και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Αλλά, πάντως, δεν κρυβόμαστε σε κανένα θέμα» είπε.
 «Η καθαρή έξοδος είναι “βρόμικο ψέμα” και του Ζ. Κ. Γιούνκερ;»

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, υπογράμμισε ότι «δώσαμε όλες τις δυνάμεις να υλοποιήσουμε την εντολή του λαού και όταν βρεθήκαμε σε αδιέξοδο γυρίσαμε πίσω και ζητήσαμε εκ νέου εντολή». Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε πως «συγκρίνετε την Ελλάδα με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, μεγάλες οικονομίες ή οικονομίες που έχουν βγει εδώ και χρόνια από μνημόνια. Η διαφορά μας είναι ότι αυτές οι χώρες δεν εκτόξευσαν το χρέος τους στο 180% του ΑΕΠ, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου (από το 120% στο 180%.

Είναι δικό σας κατόρθωμα αυτό». «Η Κύπρος έκανε κούρεμα καταθέσεων. Αυτό ζητάτε να κάνουμε; Και συγκρίνετε προβλέψεις Κομισιόν με πραγματικά αποτελέσματα, δηλαδή μήλα με πορτοκάλια. Να σας θυμίσω ότι το 2011 έβλεπε ανάπτυξη και είχαμε ύφεση 10%, το 2012 ανάπτυξη 1% και είχαμε ύφεση 6%», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Είπε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι κρυφό, καθώς συζητήθηκε στα 14 περιφερειακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. πως καλούσε τους προσκείμενους στο κόμμα του δημάρχους να μην παρευρεθούν. «Μας είπατε η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα του Τσίπρα. Είναι και βρώμικο ψέμα του κ. Γιούνκερ η καθαρή έξοδος;

Λέει βρώμικα ψέματα η Κομισιόν;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας και καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι «μέσα σε τρία καταφέρατε να καταστρέψετε κάθε προστατευτική δικλείδα». «Πόσα σχολεία θα κλείσετε, πόσους θα απολύσετε για να καλύψετε το κενό; Λέτε ότι έχετε κοστολογημένο πρόγραμμα. Επιμένετε για το πλεονάζον νοσηλευτικό προσωπικό;» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Τι ζητάτε λοιπόν; Νέο μνημόνιο;»

Την απορία του για το ποια τελικά είναι η πρόταση της ΝΔ για το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ. «Σας άκουσα να λέτε ότι η έξοδος στις αγορές είναι ναρκοπέδιο. Στη δευτερομιλία σας ότι δεν ζητήσατε και δεν ζητάτε πιστοληπτική γραμμή. Τι ζητάτε λοιπόν; Δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Μνημόνιο; Παράταση του μνημονίου; Νέο μνημόνιο; Αυτό είναι ίσως μια τρίτη εκδοχή από τις δύο υπαρκτές εναλλακτικές εκδοχές», είπε χαρακτηριστικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε καλοδεχούμενο το γεγονός ότι δεν ζητά προληπτική γραμμή, ωστόσο τον ρώτησε εκ νέου τι προτείνει.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στα σχόλια του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με πίνακα που είχε καταθέσει νωρίτερα στα πρακτικά σχετικά με τις τιμές των σπρεντ και τη διακύμανση των δεκαετών ομολόγων. Είπε ότι πράγματι υπήρχε μια αποκλιμάκωση κατά της διάρκεια των αξιολογήσεων του β΄ προγράμματος, πριν από την πέμπτη αξιολόγηση, η οποία δεν έκλεισε ποτέ και πριν από την οποία, το καλοκαίρι του 2014, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε έξοδο στις αγορές. «Με το που έγινε αυτή η αποτυχημένη δοκιμαστική προσπάθεια τότε, θα δείτε στον πίνακα την κατακόρυφη άνοδο».

Σημείωσε ότι στον πίνακα που κατέθεσε «φαίνεται η παταγώδης αποτυχία του β΄ μνημονίου και τής προσπάθειας της τότε κυβέρνησης να πείσει ψευδεπίγραφα ότι υπάρχει success story». Και τόνισε ότι «σήμερα έχουμε ήδη δύο επιτυχημένες εξόδους στις αγορές, έχουμε μια ουσιαστικότατη αποκλιμάκωση των ομολόγων». Ανέφερε δε ότι η αναταραχή στις διεθνείς αγορές οφείλεται εν πολλοίς στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι από τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ, κατάλαβε πως ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μην προχωρήσουν προσλήψεις και ενδεχομένως το κατά τη γνώμη του “πλεονάζον προσωπικό” να φύγει, «μπας και μειωθούν λίγο οι φορολογικοί συντελεστές». Ο πρωθυπουργός τόνισε τη διαφωνία του με αυτή τη θέση, υπογραμμίζοντας πως «πιστεύουμε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα πρέπει να έρθει και θα έρθει απ΄ το 2019 και μετά σταδιακά μέσα από τον δημοσιονομικό χώρο που κατακτιέται από τη συνετή πολιτική δημοσιονομική διαχείριση». «Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε και την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι λέει στους επενδυτές να έρθουν.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση του ΣΕΒ που είπε να φέρουν τα χρήματα τους επενδυτές στην Ελλάδα, όταν αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα. «Αν αυτή τη δήλωση σας έχετε την παρρησία να την αφήσετε στην άκρη ως ένα κακό συμβάν και να τοποθετηθείτε εκ νέου για την ανάγκη να επιστρέψουν οι επενδυτές τα χρήματα τους στις τράπεζες, να έρθουν εδώ, να συνεχίσουν αυτή την ανοδική πορεία του 2017 και του 2018, είναι καλοδεχούμενη τοποθέτηση», είπε.

Κ. Μητσοτάκης

Στο αγαπημένο γι` αυτόν μοτίβο, του «νόμου και της τάξης», προτίμησε να επικεντρωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και στη χθεσινή συζήτηση, που είχε αντικείμενο, την πορεία της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή.
Ξεπερνώντας τον εαυτό του, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκλεκτικές συγγένειες» με τον Ρουβίκονα, αλλά και ότι ήταν αυτός που… έκαψε την Αθήνα, το 2008. Επίσης, ότι ενθάρρυνε τις ακρότητες, στο «κίνημα των αγανακτισμένων». Αλλά και τον πρωθυπουργό κατηγόρησε ότι… έβαζε αστερίσκους, στην καταδίκη προηγούμενων φαινομένων βίας. Με μισόλογα, ωστόσο, απάντηση, για την επιδοκιμασία της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, από στελέχη του κόμματος του ή τον πρώην περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη, τον οποίο, μάλιστα, προσπάθησε να χρεώσει στο ΚΙΝΑΛ.

 Σε ό,τι αφορά το θέμα της συζήτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι προβάλει ένα ακόμη «παραμύθι», περί εξόδου από το μνημόνιο, ανάλογο εκείνων του 2015. Υποστήριξε ότι η χώρα «χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ», που μπορεί να εφαρμόσει μόνο μια κυβέρνηση από τον ίδιο, δημιουργώντας ένα κύμα επενδύσεων, αλλά και μειώσεων σε φόρους και εισφορές.  Υποσχέθηκε επίσης, ανόρθωση της μεσαίας τάξης, εγγυημένο εισόδημα και κοινωνικές παροχές για τους ασθενέστερους, καθώς και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, για όλους τους πολίτες. Επανέλαβε επίσης το αίτημα του για εκλογές.

Φώφη Γεννηματά

Στο αίτημα της, για άμεση προκήρυξη των εκλογών, εστίασε η Φώφη Γεννηματά, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως, συζήτησης. 

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι έπληξε τα λαϊκά συμφέροντα, κατέπνιξε κάθε παραγωγική δραστηριότητα, φτωχοποίησε τους πολίτες, κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, κατεδάφισε το κοινωνικό κράτος, αλλά και παρέδωσε σε ξένα χέρια τις τράπεζες. Υποστήριξε ότι, με βάση τα παραπάνω,  η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση, για να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα, γι` αυτό και πρέπει «να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, με ποιες εγγυήσεις και ποιον στο τιμόνι μπορεί να προχωρήσει».

Στ. Θεοδωράκης

Σκληρή κριτική, αν και σε διαφορετικούς τόνους και χωρίς να θέτει ζήτημα εκλογών, άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
 Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ χαρακτήρισε «κενά λόγια» το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης, παραθέτοντας στοιχεία, που δείχνουν τάσεις φυγής των επιχειρήσεων. Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε», τόνισε ότι «ο νέος δρόμος απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», με μια «συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων, όπως αυτή που επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής».

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο «Μακεδονικό», όπου φάνηκε ανοιχτός στη στήριξη μιας λύσης, αφού όμως η κυβέρνηση «ξεκαθαρίσει τι θέλει». Έκανε λόγο, τέλος, για «κλίμα διχασμού», με αφορμή την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Δ. Κουτσούμπας

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
 Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσπαθεί να γαντζωθεί στη  εξουσία, αλλά και η ΝΔ με τη ΔΗΣΥ πάσχουν από «σύνδρομο στέρησης της εξουσίας». Ο κ. Κουτσούμπας παραδέχθηκε ότι η οικονομία εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης, υποστήριξε όμως ότι αυτή θα είναι αναιμική και θα φέρει νέες θυσίες για το λαό.

Β. Λεβέντης

Το «Μακεδονικό» είναι ο μεγάλος καημός του Βασίλη Λεβέντη.  Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, έμεινε πιστός στη θέση ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά λύση, που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», αναρωτήθηκε, όμως, με νόημα, πως θα ψηφίσουν οι βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/332838-O-Alexes-xetinaxe-Kyriako-kai-PHote ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...