Ο Εμπολα έρχεται στην Ευρώπη: Θετική στον ιό νοσοκόμα στη Μαδρίτη

Ο Εμπολα έρχεται στην Ευρώπη: Θετική στον ιό νοσοκόμα στη Μαδρίτη
Θετική στον ιό Έμπολα βρέθηκε τη Δευτέρα μια Ισπανίδα νοσοκόμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν στο νοσοκομείο Λας Πας-Κάρολος Γ’ στη Μαδρίτη και είχε έρθει σε επαφή με τον ιεραπόστολο Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο στη Σιέρα Λεόνε.

Η νοσηλεύτρια, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής Αλκορκόν στην Μαδρίτη, ενώ και οι δεύτερες ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν θετικές.

«Η ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας με ύποπτα συμπτώματα, έτσι νοσηλεύτηκε σε απομόνωση», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει το πρώτο κρούσμα ανθρώπου που δεν έχει μεταβεί στη χώρα από τη Δυτική Αφρική. Επίσης, όπως έγινε γνωστό άλλα 30 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ιερά, υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον Έμπολα.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ δίνει μάχη με τη ζωή του, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του από σοβαρή είναι πλέον κρίσιμη.

Ο Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στην πατρίδα του Λιβερία, νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Ντάλας, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα που διέμεναν στο διαμέρισμα του βρίσκονται επίσης σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.400 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...