Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο «KONTRA»: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο «KONTRA»: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο «KONTRA»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη, μίλησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε στη συμφωνία με τα Σκόπια και στη στάση που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ όταν θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι «Είναι σαφές ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης… νομίζω είναι γνωστό αυτό. Δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι γνωστό. Το λένε σε όλους τους τόνους γιατί είναι πιστοί σε μία αρχή που υπάρχει μέσα στο καταστατικό και τις ιδρυτικές διακηρύξεις από την πρώτη στιγμή εδώ και 7 χρόνια.»

Παράλληλα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να… πάει σπίτι του. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν έχω ιδιοκτησιακή αντίληψη ούτε για την έδρα μου, ούτε για τη Βουλή, ούτε για τη χώρα. Κάποιοι άλλοι είναι ισόβιοι ιδιοκτήτες και τους ενοχλεί. Ξέρετε υπάρχουν και περιπτώσεις που… πας και σπίτι σου καμία φορά.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις απειλές που δέχονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ο κ. Παπαχριστόπουλος  είπε, «Έχω μία άλλη αντίληψη για το συγκεκριμένο. Είμαι παλιά καραβάνα έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα. Και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απειλούν είναι θρασύδειλοι.»

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης

Για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ…

Δεν υπήρξαν εντάσεις. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Το καινούριο που ακούστηκε ήταν αυτό για τους 180 βουλευτές.

 

Για το γεγονός ότι δεν βρίσκονται 180 ψήφοι για την κύρωση της συμφωνίας

Νομίζω ότι έτσι είναι. Απλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι πρόκειται για ένα πιο ήπιο τρόπο, από αυτόν που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αυτό τουλάχιστον σημειώνω, εγώ, διαφωνίας. Είναι μία γνωστή διαφωνία που υπάρχει εδώ και 7 χρόνια και εκφράστηκε σε πιο ήπιους τόνους και αυτό είναι το θετικό κατά τη γνώμη μου.

 

Για το αν οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση

Εγώ δεν έχω αυτή την αίσθηση και είμαι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, σας λέω ότι άκουσα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για πολλοστή φορά να λέει ότι θα πάμε μαζί μέχρι τέλους. Εκθείασε όλα τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει αυτή η κυβέρνηση. Μάλιστα προέβλεψε ότι αύριο, τέλος πάντων τις επόμενες ημέρες θα είναι πολύ θετικά τα μηνύματα για αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία 3.5 χρόνια και το ίδιο είπε και για τον Αύγουστο… τον Αύγουστο που έρχεται που θα βγούμε από το… Νομίζω ότι άκουσα πάρα πολλές φορές ότι μαζί ξεκινήσαμε για διαφθορά – διαπλοκή, για μίντια-δικτατορία, για φοροδιαφυγή, για κάθαρση του πολιτικού συστήματος… και είναι πράγματα τα οποία τα προχωρήσαμε σε μεγάλο βαθμό. Έχω την αίσθηση κ. Μελιγγώνη ότι  απλά δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας κομμάτων. Δεν είναι εγκληματικό να διαφωνούν δύο κόμματα, το ένα συντηρητικό και το άλλο αριστερό και νομίζω ότι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που ξεκίνησε είναι υπαρκτό, βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα…

…Αυτά για εμένα είναι θετικά αποτελέσματα μίας συνεργασίας τριών χρόνων και νομίζω ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας.

 

Αν θα αντέξουν οι ΑΝΕΛ…

Χάρηκα σήμερα γιατί άκουσα τον τρόπο που αντιμετώπισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κάποια άτομα που τη… δύσκολη στιγμή, αποφύγαν. Νομίζω ότι ήταν πολύ θετικός αυτός ο τρόπος και έδωσε την εντύπωση, ότι… τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση μου. Συνεχίζουμε  για αυτά που έχουμε ξεκινήσει. Τέσσερα – Πέντε πράγματα χειροπιαστά τα οποία μάλιστα δεν έχουν λυθεί ακόμα.

 

Για το αν θα δώσουν οι ΑΝΕΛ ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Επειδή ίσως μεσολαβήσουν 6,7,8 μήνες για αυτή την ιστορική στιγμή, να μην το δούμε από τώρα. Εγώ πιστεύω ότι η πολιτική είναι ένα ρευστό πράγμα.

 

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να έχει ημερομηνία λήξης

Είναι σαφές ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης… νομίζω είναι γνωστό αυτό. Δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι γνωστό. Το λένε σε όλους τους τόνους γιατί είναι πιστοί σε μία αρχή που υπάρχει μέσα στο καταστατικό και τις ιδρυτικές διακηρύξεις από την πρώτη στιγμή εδώ και 7 χρόνια. Σε ανύποπτο χρόνο νομίζω ότι αυτό είναι ξεκαθαρισμένο.

Για τον αν πέφτει η κυβέρνηση μετά την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή

Αυτό που λέτε είναι σωστό. Αλλά θέλω να σας πως το εξής , πιστεύω ότι η καλή κουβέντα και ο διάλογος πάντα οδηγούν σε καλά αποτελέσματα. Πίστευα και πιστεύω πάντα ότι μεγάλος εχθρός για εμάς είναι η Τουρκία. Και ότι καλό είναι να λυθούν τα θέματα στα βόρεια σύνορα μας. Αυτό συνεχίζω να το πιστεύω. Θα δουλέψω προς αυτή την κατεύθυνση όσο μπορώ. Ωστόσο οι θέσεις των ΑΝΕΛ και οφείλω να τις μεταφέρω είναι αυτές. Δηλαδή καταψηφίζουμε αυτή τη συμφωνία. Αυτό δεν το έχει κρύψει κανείς. Ωστόσο θέλω να σας πω κάτι. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ο Πάνος Καμμένος, αυτό απέδειξε η πρόταση μομφής, δεν κάνει. Είναι ξεκάθαρη η θέση του.

Δεν πρέπει αυτή η κυβέρνηση να πέσει. Θεωρώ ότι θα είναι λάθος.

 

Για την στάση που θα τηρήσει

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν έχω ιδιοκτησιακή αντίληψη ούτε για την έδρα μου, ούτε για τη Βουλή, ούτε για τη χώρα. Κάποιοι άλλοι είναι ισόβιοι ιδιοκτήτες και τους ενοχλεί. Ξέρετε υπάρχουν και περιπτώσεις που… πας και σπίτι σου καμία φορά.

 

Για τα δημοσιεύματα που τον… θέλουν ΣΥΡΙΖΑ

Μην με προκαλείται… θα σας πως κάτι. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ο Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Κύπρου είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ο Γιούνκερ είναι ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί αυτοί ανήκουν σε συντηρητικά κόμματα και το να έχεις μία διαφορετική θέση δεν είναι έγκλημα.

 

Για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

Δεν είμαι αρμόδιος να σας απαντήσω σε αυτό το θέμα, αλλά θεωρώ ότι κάποιοι το έχουν μεγαλοποιήσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει λάβει διαστάσεις δυσανάλογες σε σχέση με αυτό που πραγματικά πρέπει. Οι ΑΝΕΛ διατηρούν τη θέση τους δεν την έχουν αλλάξει. Το λένε… δεν τη διαμόρφωσαν επειδή είδαν μικρά ή μεγάλα συλλαλητήρια, φέρονται με έντιμο τρόπο στην κυβέρνηση. Δεν έχουν κρυφτεί. Στην πρόταση μομφής κράτησαν μία παρά πολύ καλή στάση εκτός από έναν βουλευτή που δεν θέλω να το σχολιάσω. Κανείς δεν λυπήθηκε για αυτό που έγινε. Ανακούφιση προκάλεσε, αλλά αφήστε το τώρα αυτό.

 

Για τις αλλαγές στη χώρα

Είναι 21 Ιουνίου αύριο και τις επόμενες ημέρες κάτι καινούριο αλλάζει στη χώρα θυμηθείτε τις σας λέω και δείτε ότι θα έρθει σε δεύτερη μοίρα το θέμα της FYROM. Αυτή είναι η αίσθηση μου και κάντε λίγο υπομονή…

 

Για το Eurogroup…

Έχω την αίσθηση ότι κάτι θετικό ξημερώνει για τη χώρα από τον αγώνα δύο κομμάτων συνεργαζόμενων μέσα από συνθήκες απίστευτης πίεσης… τι να σας πω. Είμαι στις επιτροπές για το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη NOVARTIS. To τι έχουν δει τα μάτια μου είναι απίθανο δηλαδή το πόσο λεηλατήθηκε αυτή η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και πως φτάσαμε στη χρεοκοπία θα πρέπει να απαντηθεί κάποτε.

Η στιγμή που έρθει η δικαίωση για αυτά τα δύο κόμματα είναι κοντά.

 

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ

Έχει υπάρξει πρόοδος. Παραπέμπονται επτά, από την εισαγγελέα διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, μετά την έκθεση της κ. Παπασπύρου. Νομίζω ότι… και ήδη έρχεται ένας φάκελος, ενός πρώην υπουργού στη Βουλή. Θα το δούμε αυτό. Αυτό είναι το ξεκίνημα, είναι η αρχή. Θα ακολουθήσουν πολλά. Είμαι σε θέση να το ξέρω αυτό.

 

Για τις απειλές για το σκοπιανό

Έχω μία άλλη αντίληψη για το συγκεκριμένο. Είμαι παλιά καραβάνα έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα. Και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που απειλούν είναι θρασύδειλοι.  

 

Για το αν θα ξαναμπούν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή

Πιστεύω ότι οι ΑΝΕΛ θα ξαναμπούν στη Βουλή και μην υποτιμάτε το θέμα του διαλόγου. Πιστεύω ότι είναι καθαρό κόμμα οι ΑΝΕΛ. Είναι έντιμο κόμμα.

Ο χρόνος γιατρεύει πολλά πράγματα και πιστεύω ότι θα λειτουργήσει υπέρ των ΑΝΕΛ. Είμαι από αυτούς που θα ήθελαν αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335210-O-THanases-Papachristopoylos-sto-KONTRA ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...