Ο Καμίνης εξασφάλισε τη βοήθεια Ολλανδών ειδικών για την απορρύπανση του Σαρωνικού

bb

Ο Καμίνης εξασφάλισε τη βοήθεια Ολλανδών ειδικών για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Οι Ολλανδοί θα συνδράμουν στην απορρύπανση του Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης εξασφάλισε την βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών του Ρότερνταμ, οι οποίες διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια στην Ευρώπη και οχι μόνο. Απώτερος σκοπός είναι να αλλάξει η εικόνα του Σαρωνικού, μετά τη μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουν.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του κ. Καμίνη για το Athens Mayors’ Forum, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, έκανε αμέσως δεκτή τη σχετική έκκληση που του απηύθυνε ο κ. Καμίνης.Όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε το μεσημέρι για το Athens Mayors’ Forum, μέχρι την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, θα έχει έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο ειδικών από το Ρότερνταμ. Επίσης, ο κ. Aboutaleb, μετά από αίτημα του κ. Καμίνη, επικοινώνησε και με τους αρμόδιους υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης για την αποστολή σχετικής βοήθειας.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα και η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάνου, η οποία αναφέρθηκε στην καταστροφή που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η πετρελαιοκηλίδα, ζήτησε επιτάχυνση των ενεργειών για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την αλληλεγγύη που επέδειξε για το νησί της και την πρωτοβουλία που πήρε να ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο Ρότερνταμ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301313-O-Kamines-exasphalise-te-boetheia-Ollandon-eidikon-gia-ten-aporrypanse-toy-Saronikoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...