Ο Κυριάκος υπόσχεται να χτυπήσει τα τζάκια

Η πρώτη από τις οικογένειες που συγκροτούν το κόμμα της ΝΔ εμφανίστηκε με δικό της υποψήφιο.

Πρόκειται για την οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία, αν και διχασμένη, στηρίζει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στα κανάλια για να καταγγείλει την οικογενειοκρατία. Ψηφίστε με για να καταργήσω την οικογενειοκρατία και να δώσω σε όλους ίσες ευκαιρίες είπε ο Κυριάκος, με αποτέλεσμα να βάλει τα γέλια ο κάθε πικραμένος.

Τώρα πώς γίνεται ο εκφραστής της οικογενειοκρατίας να καταργήσει τις βαρονίες και τις οικογένειες στη ΝΔ, δεν το γνωρίζουμε, αλλά βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι το εννοεί. Ο Κυριάκος υπόσχεται και πολλά άλλα που μας βάζουν σε υποψία. Όπως πάταξη της διαφθοράς, των σκανδάλων και των χαριστικών συμβάσεων στο Δημόσιο. Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις του για τους δημόσιους υπάλληλους και το μεγάλο παράπονό του είναι ότι δεν πρόλαβε να τους απολύσει. Παρά τις διαφωνίες της Ντόρας Μπακογιάννη, η οικογένεια Μητσοτάκη και το επιχειρηματικό σύστημα που τη στηρίζει παραδοσιακά βρίσκονται στο πλευρό του Κυριάκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκληρός βραχίονας των επιχειρηματιών που στηρίζουν παραδοσιακά την οικογένεια Μητσοτάκη περιλαμβάνει μία οικογένεια η οποία ασχολείται εκτός των άλλων με πετρελαιοειδή και έναν επιχειρηματία ο οποίος έχει γίνει κυρίαρχος στις μεταλλικές κατασκευές, έχει επεκτείνει τις δουλειές του στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει και υψηλό δανεισμό στις ελληνικές τράπεζες.

Οι υπόλοιπες οικογένειες και οι βαρόνοι της ΝΔ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν, γιατί περιμένουν ακόμα το χρησμό του Κ. Καραμανλή, στον οποίο δικαιωματικά ανήκει το κόμμα. Όταν βγει λευκός καπνός από την Παναγή Κυριακού, θα τοποθετηθούν τόσο οι οικογένειες, όσο και οι υπόλοιποι μικρομέτοχοι του κόμματος.

Πάντως όλες οι τάσεις και οι βαρόνοι, εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφωνούν στο να φύγουν τα στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, δηλαδή ο Άδωνης και ο Βορίδης. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...