Ο Μιχ. Καρχιμάκης γράφει για το μύθο των περικοπών επι Παπανδρέου

Ο Μιχ. Καρχιμάκης γράφει για το μύθο των περικοπών επι Παπανδρέου

Γράφει ο Μιχάλης Καρχιμάκης

 

Εδώ και μερικά χρόνια καλλιεργείται το σενάριο των υπερβολικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις απο την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011.

Οι περικοπές λοιπόν σε μισθούς και συντάξεις αν συμπεριλάβουμε και την φορολογία στο τελικό συνολικό εισόδημα την περιοδο 2009-2011 ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές.

Το παραμύθι λοιπόν και οι άδικες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου περί τεράστιων οριζοντίων περικοπών να σταματήσουν.

Παραθέτω για την αληθεια, πίνακα με την ετήσια μισθολογική κατάσταση συνταξιούχου που αποτυπώνει το μέσο όρο χιλιάδων ανθρώπων με τις αποδοχές απο το 2008 μέχρι το 2014.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι μεγάλες περικοπές έγιναν, παρά τις διαβεβαιώσεις της δεξιάς συγκυβέρνησης απο το 2012 και μετά.

Η αλήθεια λοιπόν ειναι τελείως διαφορετική απο αυτήν που κατασκεύασαν εναντίον του Παπανδρέου τα ΜΜΕ, τα συμφέροντα και οι πολιτικοί του υπονομευτές.

Και όλα αυτά για να μην προχωρήσουν συγκρουσιακές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις της τότε κυβέρνησης που εθίγαν τους υποκλοπείς και αναχαιτιστές του δημοσίου πλούτου, που σύμμαχησαν με τις πολιτικές επιδιώξεις αυτών που ήθελαν να τον ανατρέψουν.

Το παρακάτω παράδειγμα συνταξιούχου αναδεικνύει την αληθεια και καταρρίπτει τον μύθο.

Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2009: 27.002

Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2011: 26.992

Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2013: 16.597

Τα συμπεράσματα για τα πάντα δικά σας.

Ακολουθεί ο πίνακας.

ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...