Ο Νταβούτογλου θέλει να διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, λέει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Νταβούτογλου θέλει να διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, λέει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Εχουμε ενημερωθεί επίσημα από την Αθήνα, γνωρίζουμε το τι έχει διαμειφθεί, γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις που διαβιβάστηκαν στην Τουρκία», τόνισε

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως “είναι εμφανές μέσα από τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ότι επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας, ειδικά με την αναφορά του περί κοινής επιτροπής ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων”.

“Εχουμε ενημερωθεί'” είπε “από την ελληνική Κυβέρνηση για το τι έγινε στην Αθήνα και είναι εμφανές μέσα από τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ότι επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας, ειδικά με την αναφορά του περί κοινής επιτροπής ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων”.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος τόνισε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει τις αποφάσεις εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τα στρατηγικά της συμφέροντα και πάνω από όλα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και η ελληνική Κυβέρνηση μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας – επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτή η απευθείας επαφή με την Αγκυρα – διαβίβασε τις απόψεις της Λευκωσίας για το θέμα που έχει προκύψει, για το θέμα των υδρογονανθράκων. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο”.

Είπε ακόμη, ότι “δεν θα πρέπει πάντα με τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου που μπορεί να αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, να γίνεται μέγα θέμα”.

Ερωτηθείς εάν είναι προσφιλής τακτική της Τουρκίας δηλαδή να μειώσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε καταφατικά προσθέτοντας ότι “και αυτός είναι ένας στόχος μέσα από τις δηλώσεις αλλά και ενδεχομένως για να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας”.

Επανέλαβε ότι “εμείς έχουμε ενημερωθεί επίσημα από την Αθήνα, γνωρίζουμε το τι έχει διαμειφθεί, γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις που διαβιβάστηκαν στην Τουρκία, τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ασπάζεται απόλυτα η Αθήνα και επαναλαμβάνω η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που στο τέλος της ημέρας θα λάβει τις αποφάσεις της”.

Σε άλλη ερώτηση για το ποιος θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Εκπρόσωπος είπε πως “είμαστε σε διαβουλεύσεις με τη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου, έτσι ώστε να δούμε υπό τα νέα δεδομένα – είναι διαφορετική κατάσταση πραγμάτων από την προηγούμενη φορά που ο Πρόεδρος βρισκόταν στις Βρυξέλλες – κατά πόσο είναι εφικτό ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής κ. Ομήρου να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία”.

“Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το θέμα”, είπε καταλήγοντας.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...