Ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι, αντιδρά η Ουντινέζε

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας είναι ιδιαίτερα «πλούσιο» και προκύπτουν αρκετές επιλογές τις οποίες θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε στοιχηματικά. Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα previews όλων των αγώνων της ημέρας καθώς και να βρείτε προγνωστικά για το στοίχημα liveκάθε Κυριακή από τις 13:00 έως αργά το βράδυ.
«Κάστρο» η «Λεωφόρος»
Ξεκινάμε τα σημερινά προγνωστικά με τον «άσσο» σε απόδοση 2.07 στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Όλα τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας θα είναι στραμμένα σήμερα στο μεγάλο ντέρμπι της “Λεωφόρου”. Η απουσία οπαδών καθιστά, βέβαια, άχρωμη την κόντρα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, όμως το βαθμολογικό κίνητρο για αμφότερους τους αντιπάλους είναι τεράστιο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο -3 από τον Ολυμπιακό (εκκρεμεί η έφεση που κατέθεσαν για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εξαιτίας των εκτεταμένων επεισοδίων στο “κλάσικο” με τον Ολυμπιακό) και με σημερινή νίκη “πιάνουν” τους Πειραιώτες στην κορυφή, έστω και προσωρινά (το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού αναβλήθηκε). Σε εξαιρετική κατάσταση το “τριφύλλι”, προέρχεται από ένα αήττητο σερί εννιά νικών και δύο ισοπαλιών σε επίπεδο Σουπερλίγκ, ενώ τα έξι τελευταία ματς έχουν συνδυαστεί με νίκες. “Κάστρο” η “Λεωφόρος” για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, καθώς μετρά 12/13 εντός έδρας τρίποντα στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, παίζει σήμερα ένα από τα τελευταία του χαρτιά για τον τίτλο, τουλάχιστον από καθαρά βαθμολογική άποψη. Ουσιαστικά στο στρατόπεδο του “δικεφάλου του Βορρά” έχουν… παρατήσει κάθε σκέψη για πρωτάθλημα, με τον πρώτιστο στόχο να είναι πλέον η προσπέραση του Παναθηναϊκού ενόψει των πλέι οφ. Σε περίπτωση που ισχύσει τελική η ποινή του -3 για το “τριφύλλι” και με ταυτόχρονη νίκη στο σημερινό ντέρμπι, οι ασπρόμαυροι θέτουν εκ νέου ισχυρή υποψηφιότητα για είσοδο στα πλέι οφ ως πρώτοι. Βέβαια, το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας συνεχίζει να είναι… περίεργο, με το μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη να κατηγορείται για “απόσταση από τα πράγματα”, τον Άγγελο Αναστασιάδη να τυγχάνει σκληρής κριτικής για τις αγωνιστικές επιλογές του και τον πρώην τεχνικό διευθυντή, Ζήση Βρύζα, να βρίσκεται και αυτός στο “μάτι του κυκλώνα”. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί και στο σημερινό ντέρμπι με πλήθος απουσιών, με τη νίκη κόντρα στη Βέροια πριν τη διακοπή να είναι η μοναδική στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-1-3). Να υπενθυμιστεί, φυσικά, ότι ο “δικέφαλος” έχει συνδυάσει με ταπεινωτικές ήττες τις τρεις από τις έξι τελευταίες εξόδους πρωταθλήματος (3-0 από Αστέρα Τρίπολης, 3-1 από ΟΦΗ, 4-0 από Ατρόμητο), ενώ εκ των τριών νικών η μία έχει παρθεί “στα χαρτιά” (το 0-3 επί της αποσυρθείσας Νίκης Βόλου).
Ανακάμπτει η Ουντινέζε
Συνεχίζουμε με Serie A και το «1 DNB» σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Ουντινέζε – Τορίνο (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Ουντινέζε απέσπασε μόλις ένα βαθμό στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Serie A, γνωρίζοντας τρεις σερί ήττες. Πιο συγκεκριμένα μετά τη νίκη που σημείωσε κόντρα στην Έμπολι (2-1 εκτός έδρας) στις 26 Ιανουαρίου ήρθε ισόπαλη με τη Γιουβέντους (0-0 εντός έδρας), ενώ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Νάπολι (3-1 εκτός έδρας), Λάτσιο (1-0 εντός έδρας) και Τσεζένα (1-0 εκτός έδρας). Σήμερα οι «μπιανκονέρι» δίνουν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση με αντίπαλο τη φορμαρισμένη Τορίνο, η οποία παραμένει εδώ και 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Serie A.
Το συγκρότημα του Παντέλι σημείωσε σε αυτές έξι νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, συλλέγοντας συνολικά 36 βαθμούς που του επιτρέπουν να ελπίζει μαθηματικά στην κατάκτηση μίας από τις πρώτες πέντε θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Το παιχνίδι, βέβαια, σήμερα για την Ουντινέζε είναι οριακό και θεωρούμε ότι θα ανακάμψει, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα.
«Απαντά» η Λυών
Περνάμε στη Γαλλία και το «2 DNB» σε απόδοση 1.83 στο ματς Μονπελιέ – Λυών. Η Μονπελιέ νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 την Νις την προηγούμενη αγωνιστική και σήμερα υποδέχεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος την πρωτοπόρο Λυών. Αν δεν είχε και εκείνη την κακή παρένθεση με την Λιλ, θα είχε ένα εξαιρετικό δίμηνο μετά τη διακοπή, έχοντας αποδείξει ότι έχει βρει τον εαυτό της στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Η Λυών, από την άλλη, παρότι ηττήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Λιλ, έμεινε στην κορυφή, για λίγες μέρες ακόμα, αφού σήμερα είναι στη δεύτερη θέση,μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν χθες. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται επηρεασμένη, αρχικά από την απουσία του πρώτου σκόρερ, Αλεξάντρ Λακαζέτ και στη συνέχεια από το ντεφορμάρισμά του μετά τον τραυματισμό. Δίνει δεύτερο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και θέλει να δώσει απαντήσεις στους αμφισβητίες της.
Δε χάνει η Ροστόφ
Επόμενη στάση η Ρωσία και το «1Χ» σε απόδοση 1.85 στον αγώνα Ροστόφ – Λοκομοτίβ Μόσχας. Το χειρότερο πρόσωπο απ’ τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος έδειξε η Ροστόφ ως τώρα παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με απολογισμό μόλις 11 βαθμούς σε 17 ματς. Οι κινήσεις της διοίκησης ήταν άμεσες και προχώρησε στην πρόσληψη του τεχνικού Κουρμπάν Μπερντίγιεφ απ’ τη Ρουμπίν Καζάν, ο οποίος αποτελεί τον τρίτο προπονητή μέσα στη χρονιά. Στα μεταγραφικά ενισχύθηκε με τον δανεισμό του επιθετικού Ντζιουμπά ο οποίος ήρθε ως δανεικός και δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής αφού πέρυσι έπαιζε και πάλι δανεικός στη Ροστόφ, ενώ στην κυπελλούχο Ρωσίας ήρθε και ο αμυντικός Γκρανάτ με δανεισμό. Στα φιλικά της ικανοποίησε νικώντας με 2-0 την Γιαγκοντίνα, 2-1 τη Βίμποργκ και 1-0 την Μπάτε Μπόρισοφ.
Παραμένοντας αήττητη σε 11 αγώνες για κύπελλο και πρωτάθλημα, η Λοκομοτίβ Μόσχας, από την άλλη, έδειξε αναγεννημένη πριν απ’ τη διακοπή ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση. Την Τρίτη επικράτησε της Ρουμπίν Καζάν στα πέναλτι εντός έδρας (0-0 κανονική διάρκεια) και κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στη μεταγραφική περίοδο έχασε έναν συνεπή σκόρερ της, τον Ντάμε Εντόι, ο οποίος μεταγράφηκε στη Χαλ και έτσι στην επίθεση δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις πλέον.
«Διψήφιος» ο Λάνγκφορντ
Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, στον οποίο θα πάμε με το Over 9.5 στην αγορά «σύνολο πόντων Κέβιν Λάνγκφορντ». Ο Λάνγκφορντ είναι από τους πιο σταθερούς παίχτες του ΠΑΟΚ όλη τη σεζόν. Στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράρει 10.3 πόντους ανά παιχνίδι και στα 16 παιχνίδια που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο Eurocup είχε 11.4 πόντους ανά αγώνα. Σημαντικό στοιχείο για τις επιδόσεις του ήταν ότι από τη μέρα που το βασικό επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ, ο Χαραλαμπίδης, τραυματίστηκε ανέβασε τα νούμερα του με 15.7 πόντους ανά παιχνίδι στο LAST-32 του Eurocup και 13.5 πόντους στην Α1. Αυτές οι επιδόσεις είναι μέσα στο 2015 για τον Λάνγκφορντ. Στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό είχε 15 πόντους και στον αγώνα του κυπέλλου είχε 18. Με δεδομένο ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού συνήθως συναντά προβλήματα από τους αντιπάλους στις θέσεις 4-5 ο Λάνγκφορντ θα έχει ευκαιρία να κάνει και σήμερα διψήφια επίδοση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικούς από τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού τα τελευταία παιχνίδια από τις θέσεις 4-5. Από την Μπαρτσελόνα 21 είχε ο Ντόελμαν και 15 ο Πλάις, από τον ΑΓΟΡ 16 είχε ο Φαγιέ και 15 ο Κράβιτς, από τη Μακάμπι 10 είχε ο Αλεξάντερ και 10 ο Τάιους. Τέλος θα λείψει από τον αγώνα ο Τζέιμς Γκιστ επομένως θα λείψει άλλο ένα κορμί που θα κόντραρε τον Λάνγκφορντ. Επιλογή λοιπόν το Over 9.5 πόντοι του Κέβιν Λάνγκφορντ.
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...