Ο Τσίπρας περνά στην αντεπίθεση κατηγορεί τα κόμματα που δεν θέλουν συναίνεση

Ο Τσίπρας περνά στην αντεπίθεση κατηγορεί τα κόμματα που δεν θέλουν συναίνεση

Σε συγκρουσιακό τόνο μετά από την απόρριψη των προτάσεων του για συναίνεση από την αντιπολίτευση κινήθηκε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση του Προϋπολογισμού ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ συνεργασία, ούτε συγκυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία ακόμη και αν χρειαστούν νέες συγκρούσεις.

«Δεν ζητήσαμε ούτε στήριξη, ούτε ψήφο ούτε περισσότερο συμμετοχή στην κυβέρνηση όπως φαντασιώνονται κάποια παράκεντρα εξουσίας» ανέφερε και υποστήριξε ότι η πρόταση του είχε ως στόχο να τεθούν «εθνικές κόκκινες γραμμές». Αποκάλυψε μάλιστα ότι μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό σύστημα ήταν βιώσιμο και καταστράφηκε σε 10 μήνες. «Αυτά ούτε στα παιδιά να μην τα λέτε» είπε στη ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να υπερασπιστεί τις συντάξεις. «Είναι δυνατόν να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για το ασφαλιστικό χωρίς νέες περικοπές στις συντάξεις» είπε και υπογράμμισε ότι η απαιτούμενη παρέμβαση δεν ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ το 2016. Άσκησε μάλιστα νέα κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης και την αντιπολίτευση λέγοντας ότι στήνουν μαζί ένα «σκηνικό αποκάλυψης» για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτή η επίθεση ενορχηστρώνεται από τα κόμματα που επέφεραν πολλαπλές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και έπληξαν το ασφαλιστικό με το PSI.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διέψευσε σειρά «ψευδοπροβλέψεων» περί οικονομικής καταστροφής και υπερασπίστηκε, μάλιστα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λέγοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι διαψεύστηκε η πρόβλεψη ότι θα απελευθερώνονταν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. «Έχουμε εξασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας για παραπάνω από το 60% των στεγαστικών δανείων» υπογράμμισε.
«Ο προϋπολογισμός αυτός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι η ύφεση θα είναι μηδενική το 2015. Ανέφερε μάλιστα ότι θα διαψευστεί η συντηρητική άποψη για ύφεση 0,7% στο 2016 λόγω της καλής τουριστικής περιόδου. Επίσης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια αυξάνονται οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Ανέφερε επίσης ότι η ανεργία απομειώθηκε κατά 1,8% το τελευταίο οκτάμηνο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αλλά παραδέχτηκε ότι η ανεργία παραμένει παρόλ’ αυτά σε απαράδεκτα ποσοστά για ευρωπαϊκή χώρα. Τόνισε, πάντως, ότι ξεκινούν άμεσα 12 προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης στις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την απομείωση του χρέους.
Μήνυμα στη ΝΔ για πιο υπεύθυνη στάση στα εθνικά με αφορμή την υπόθεση Σένγκεν

Εντωμεταξύ με ειδική του αναφορά στο προσφυγικό κ. Τσίπρας στηλίτευσε τη στάση των βουλευτών της ΝΔ για την υιοθέτηση των απόψεων συγκεκριμένων κρατών-μελών περί επικείμενης αποχώρησης της Ελλάδας από τη συνθήκη της Σένγκεν. « Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών διέψευσε τα παπαγαλάκια που έλεγαν ότι θα μας έδιωχναν από το Σένγκεν» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δέχτηκε τελικά συγχαρητήρια για τη στάση της. Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι συντάχθηκε αμέσως με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής που αναπαρήγαγαν άκριτα αυτά τα σενάρια. «Πρώτοι οι βουλευτές της ΝΔ πριν καν συνομιλήσουν με τον έλληνα επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο αναπαρήγαγαν στη Βουλή τα ακραία σενάρια και είπαν ότι ορθώς εγκαλείται η Ελλάδα» υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ: «σε ζητήματα εθνικά απαιτείται περισσότερη υπευθυνότητα». «Εκεί που τίθεται ζήτημα εθνικής ευθύνης,η διαφωνία είναι πολυτέλεια» πρόσθεσε.
Το.. ειδεχθές, απεχθές και επονείδιστο μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός έκανε, όμως, και μια έμμεση αναφορά στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου . «Κάποιοι ανακαλύψαν πως υπάρχει φοροκαταιγίδα, φορολαίλαπα, πως το έλεγαν κάποιοι; “ειδεχθές απεχθές και επονείδιστο” μνημόνιο, και μας λένε πως τα παλαιότερα μνημόνια ήταν καλύτερα» είπε ο πρωθυπουργός παραπέμποντας συμφωνα με το news247 στις γνωστές φράσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου για το δημόσιο χρέος με αποτέλεσμα να προκληθεί θόρυβος στην αίθουσα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...