Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσαρμόζεται στα Smartphone

bb
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσαρμόζεται στα Smartphone
Τα λεγόμενα «έξυπνα» τηλέφωνα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατες έρευνες, ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί το «έξυπνο» κινητό του πάνω από 1.500 φορές την ημέρα, ξεκινώντας από τις 7.30 το πρωί.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο για τη χρήση τους ήρθε, ωστόσο, χθες στη δημοσιότητα. Δεν αφορά τα ίδια τα τηλέφωνα αλλά την «ευελιξία» του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από την Ελβετία, ο ανθρώπινος εγκέφαλος υφίσταται αλλαγές προκειμένου να προσαρμοστεί στις «τεχνολογικές απαιτήσεις» των «έξυπνων» κινητών.

Στη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 37 εθελοντές, οι επιστήμονες διαπίστωσαν σημαντικές διαφορές στην δραστηριότητα του εγκεφάλου, ανάλογα με το αν τα υποκείμενα χρησιμοποιούσαν smartphone ή κινητό παλαιού τύπου με πλήκτρα.

Οι διαφοροποιήσεις αφορούν την εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με την μηχανική αφή του αντίχειρα, του δείκτη και του μέσου δακτύλου. Εκείνα δηλαδή τα δάκτυλα στα οποία βασίζεται η λειτουργία της λεγόμενης «τεχνολογίας αφής» των «έξυπνων κινητών».

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευροπληροφορικής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Όπως μάλιστα αναφέρουν, οι διαφορές που εντόπισαν στα ευρήματα της έρευνάς τους εξηγούνται δεδομένης της πλαστικότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Στους βιολιστές, για παράδειγμα, το τμήμα του εγκεφάλου που αντιστοιχεί στη λειτουργία των δακτύλων είναι μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, σημειώνουν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...