Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί για ένωση της Αλ Κάιντα με το Ισλαμικό Κράτος

Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί για ένωση της Αλ Κάιντα με το Ισλαμικό Κράτος

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 09/05/2016 – 22:09

Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί για ένωση της Αλ Κάιντα με το Ισλαμικό Κράτος

Έκκκληση σε όλους τους τζιχαντιστές της Συρίας να ενωθούν σε έναν κοινό στρατό, ώστε να «απελευθερώσουν την Παλαιστίνη», απηύθυνε ο γιος του ιδρυτή της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάμζα Μιν Λάντεν καλεί τους μαχητές της Αλ Κάιντα και εκείνους του Ισλαμικού Κράτους να ενταχθούν σε ένα κοινό μέτωπο, ώστε να αντιμετωπίσουν τους δυτικούς.

«Το ισλαμικό έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στη Συρία και στην ένωση των μουτζαχεντίν εκεί κάτω» ακούγεται να λέει ο 23χρονος Χάμζα Μπιν Λάντεν, σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για εκείνους που επιμένουν να επιδιώκουν τον διχασμό και τη διαμάχη, τώρα που ολόκληρος ο κόσμος κινητοποιείται εναντίον των μουσουλμάνων», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες τζιχαντιστικές οργανώσεις απευθύνεται.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη χώρα αυτή και πολλές μικρότερες ισλαμιστικές και σαλαφιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό του. Απέναντί τους, το Ισλαμικό Κράτος, ο μεγάλος αντίπαλος του Μετώπου, ελέγχει επίσης σημαντικά εδάφη τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Η ισχυροποίηση των τζιχαντιστικών οργανώσεων το 2013 ευνοήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 και είχε ως αποτέλεσμα να περιθωριοποιηθούν οι Σύροι αντάρτες, η επιρροή των οποίων έχει εξασθενίσει.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...