Ο κύβος ερρίφθη…Αναλυτικά οι αρμοδιότητες της Δημοτικής ομάδας της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Το Nafpaktianews.gr σας παρουσιάζει πρώτο τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Δημοτική ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. 

Αναλυτικά 

loukopoulosepΔήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1946 στην Ναύπακτο. Σπούδασε Μαθηματικός. Είναι  σύζυγος της παιδιάτρου Γεωργίας Ντάναση και πατέρας του Σπύρου (Μαθηματικός) και του Γιάννη (Γιατρός). Από τους ιδρυτές των «Φροντιστηρίων Λουκόπουλου» με διαδρομή δεκάδων χρόνων στις φροντιστηριακές τάξεις, δάσκαλος για πολλές γενιές μαθητών της πόλης μας.

Είναι συγγραφέας βιβλίων Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου 2013 εξελέγην επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, στην ιδρυτική συνάντηση της παράταξης.

 

 

siamantasΠρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και της Αναπτυξιακής Γιώργος Σιαμαντάς.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη  Ναύπακτο όπου και τελείωσε το βασικό κύκλο εκπαίδευσης σπουδών του. Είναι γιός του Γιάννη Σιαμαντά αντιστασιακού και προέδρου του τοπικού παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης γνωστού εμπόρου της πόλης  μας και της δασκάλας Βασιλικής Βλαχογιάννη-Σιαμαντά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς ,τον Γιάννη τελειόφοιτο της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και τον Ιάσονα μαθητή της Α ΄ Λυκείου. Σπούδασε  ιατρική και έλαβε την ειδικότητα της ωτορινολαρυγγολογίας και χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγ. Σοφίας» και Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών. Διετέλεσε πρόεδρος του Ναυπακτιακού Αστέρα επί σειρά ετών. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη και πρώην πρόεδρος της λέσχης Μοτοσικλετιστών Ναυπάκτου (ΛΕΜΟΝ). Είναι μέλος του Ναυτικού ομίλου Ναυπάκτου στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης .Διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Ζεί και εργάζεται στη Ναύπακτο ως ιδιώτης γιατρός και μέχρι πρότινος γιατρός του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ. Είναι ενεργό μέλος και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

κοτσανασ ανδρεαςΑντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας – Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου Κοτσανάς Ανδρέας 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1968. Είναι νυμφευμένος με την Φωτεινή Κατσώνη και έχουν δύο παιδιά. Έχει εργαστεί επί είκοσι χρόνια στον χώρο των πωλήσεων. Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Το 1994 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αντιρρίου και επανεκλέχτηκε το 1998, το 2002, το 2006 και το 2010 στο Δήμο Ναυπακτίας.

 

karakostas(Αντιδήμαρχος) Διεύθυνση πολεοδομίας -τεχνικών υπηρεσιών και υπεύθυνος για την παιδεία Κων/νος Καρακώστας.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1964 και είναι καθηγητής Φυσικής. Εργάστηκε αρχικά σε φροντιστήριο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο δημόσιο σχολείο. Είναι σύζυγος της ΝικολίτσαςΜούρτου και πατέρας του Χρήστου, του Περικλή, του Σπύρου και του Δημήτρη – Πολύκαρπου. Από τα 17 του χρόνια μέχρι και σήμερα έχει μόνιμη πολιτική δραστηριότητα, είτε ως φοιτητής, είτε ως στρατιώτης, είτε ως εργαζόμενος. Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. φοιτητικών και πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και αντιπολεμικών κινημάτων. Επίσης μέλος του Δ.Σ. της ένωσης Φροντιστών νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ναυπακτίας και της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας που εξέδιδε την τοπική εφημερίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος με την Κίνηση Πολιτών, η οποία ανέδειξε σε άλλη κατεύθυνση και από άλλη οπτική γωνία σοβαρά θέματα για τον τόπο και τη ζωή μας (ελεύθεροι χώροι, ποιότητα ζωής, πολιτισμός, Ξενία, διαχείριση απορριμμάτων). Εκλέχτηκε δυο φορές δημοτικός σύμβουλος.

raptisΚοινωνικής Αλληλεγγύης – πολιτισμού Γιάννης Ράπτης

Βιογραφικό

Φαρμακοποιός , πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Ομοιοπαθητική και τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Μιλάει Αγγλικά- Ιταλικά.

Είναι: Πρόεδρος του Ιδρύματος Υποτροφιών .<<Λεωνίδα Χαραλάμπους-Κολοκύθα>>, αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Ναυπακτίας, ταμίας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπάκτου, ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ναυπάκτου, ιδρυτής, Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος επαγγελματικών, αθλητικών, πολιτιστικών και οικολογικών οργανώσεων. Επίσης είναι συγγραφέας και εκδότης ιστορικών και λαογραφικών βιβλίων.

Διετέλεσε: Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού του Δήμου Ναυπάκτου (2005-2007), αντιπρόεδρος του Δ.Σ στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (2007-2009), Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου (1998-2002), μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτ/νιας.

 

κοτρωνιασΟικονομικών – Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ και  μέρος αρμοδιοτήτων της Δ.Ε. Αποδοτίας  Θωμάς Κοτρωνιάς.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αναβρυτή Ναυπακτίας την 1η Ιανουαρίου 1957. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Πατρών , εισήχθη στην σχολή Ικάρων το 1974 και αποφοίτησε το 1978. Υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός ιπτάμενος σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις. Υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από το 1997 έως το 2000, έτος κατά το οποίο ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα διαχείρισης  αεροσκαφών πυρόσβεσης στο αρμόδιο Διυπουργικό Συντονιστικό Όργανο έως το 2004. Δοκίμως τερμάτισε την καριέρα του στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2005 με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εισήλθε στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 κατά τις οποίες εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος του Δήμου Αποδοτίας. Το 2010 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας. 

sipsasΔιοικητικών υπηρεσιών – αθλητισμού και υπεύθυνος καταστημάτων Γιάννης Σύψας 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1964. Οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης Σύψας και η Νίκη Γράψα  – Σύψα. Έχει μια κόρη, την Νένα, η οποία είναι φοιτήτρια της Φιλοσοφικής σχολής Πάτρας. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.  από το οποίο πήρε πτυχίο το 1988. Υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας καθώς και σε άλλα δημόσια σχολεία της χώρας. Σήμερα είναι αποσπασμένος στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.  Υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στα φοιτητικά του χρόνια και κατόπιν μέλος της ΔΑΚΕ δασκάλων με έντονη συνδικαλιστική δράση. Κατά την περίοδο 2010 – 2014 εκλέχτηκε πρώτος σύμβουλος στη δημοτική κοινότητα Ναυπάκτου με την παράταξη του Κ. Κονίδα.

polonufhsΑντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας  Αντώνης Πολονύφης 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Γαλατά το 1973, από αγροτική οικογένεια. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Γαλατά και έπειτα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ευνοχωρίου. Είναι μόνιμος κάτοικος Γαλατά, παντρεμένος και έχει δύο ανήλικα παιδιά. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως αγρότης και  ελεύθερος επαγγελματίας από το 1994 έως και σήμερα. Ασχολείται με τα κοινά από το 1998. Εκλέχθηκε το 2002 Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χάλκειας έως το 2010.Διετέλεσε αντιδήμαρχος στο Δήμο Χάλκειας κατά τα έτη 2006 και 2009.

Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με διάφορες αρμοδιότητες.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες τους.

salamourasΣαλαμούρας Χρήστος Διεύθυνση προγραμματισμού – Πρόεδρος ΧΥΤΑ 

Γεωπόνος-Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στον Αγραπιδόκαμπο. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ναυπάκτου, σπούδασε Γεωπονική στο Πανεπιστήμιο Πίζας, όπου διετέλεσε Καθηγητής στο τμήμα μελισσοκομικής. Από το 1998 είναι ιδιοκτήτης ιχθυοτροφικής μονάδας. Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης  Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών  2009 – 2013.

Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας 2011-2012. Πρόεδρος Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας (ΧΥΤΑ) 2011-2014.

 

 

 

 

 

 

 

fragkosΦράγκος Αντώνης Πρόεδρος Λιμενικού ταμείου 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1977 στη Ναύπακτο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του DeMontfortUniversity στο Λέστερ στην Αγγλία και αποφοίτησε το 1998. Το 1999 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκόβη και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Μάστερ (LLM) στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο των Εμπορικών Συναλλαγών. Από το 2000 εως το 2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Βασικά καθήκοντα του ήταν η παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναφορών, της κοινοβουλευτικής Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής, προετοιμασία κοινοβουλευτικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, κατάθεση τροπολογιών, επιστημονική υποστήριξη σε ζητήματα εθνικού, διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, όπως επίσης η παρακολούθηση των συνεδριάσεων της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για θέματα των ανωτέρω Επιτροπών. Από το 2006 είναι Δικηγόρος στη Ναύπακτο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου. 

 

koukounasΑθανάσιος Κούκουνας Δημοτική Ενότητα Πλατάνου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αράχωβα Ναυπακτίας το έτος 1961. Είναι υπάλληλος στα ΕΛΤΑ και εργάζεται στο κατάστημα Πλατάνου. Έχει παντρευτεί με την Σοφία Ζιαμπάρα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.  Ασχολείται με τα κοινά από το έτος 1986 ως κοινοτικός σύμβουλος στην τότε Κοινότητα Αράχωβας. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Καποδιστριακού Δήμου Πλατάνου από το 2003-2006 και 2007-2010. Το έτος 2007 και το έτος 2010 ασκούσε καθήκοντα Αντιδημάρχου στο Δήμο Πλατάνου. Το 2011-2012 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπακτίας.

swthropoulosΣωτηρόπουλος Πολύκαρπος Δημοτική Ενότητα Πυλήνης .

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Παλαιόπυργο Ναυπακτίας το 1952 όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Είναι συνταξιούχος δημοσίου και ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια. Από το 1998 έως και το 2010 εκλεγόταν σαν δημοτικός σύμβουλος στον πρώην δήμο Πυλήνης, καθώς και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ναυπακτίας. Παράλληλα έχει διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου Παλαιοπυργιωτών Αθήνας.

konidasΚονίδας Παναγιώτης Κυκλοφορίας και συγκοινωνιών. 

 Υπάλληλος Τμήματος  Συγκοινωνιών Ναυπάκτου.Δημοτικός Σύμβουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

smpoukiΖμπούκη Αγγελική Μέρος χαρτοφυλακίου διεύθυνση αλληλεγγύης 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ναύπακτο το 1968. Μεγάλωσε στα ΦραγκέικαΑντιρριου  με καταγωγή από Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Είναι τελειόφοιτος  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχιούχος εργοδηγός και ειδικός Εφαρμογών πληροφορικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διετέλεσε προϊσταμένη  Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας(ΟΕΚ)  Ναύπακτου  και σήμερα είναι υπάλληλος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Ναύπακτου.

 

 

 

 

kanelosΚανέλλος Χαράλαμπος Μέρος αρμοδιοτήτων Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αμπελακιώτισσα και είναι δημότης Αντιρρίου από το 1989.  Εργάστηκε σαν τεχνικός στην Δ.Ε.Η και τώρα είναι συνταξιούχος . Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Αμπελακιωτισσιωτών Ναυπάκτου. Το 1994 εκλέχτηκε πρόεδρος στην κοινότητα Αμπελακιωτισσας μέχρι το 1996, όπου και πρωτοστάτησε στην εθελοντική δημιουργία του μικρού Δήμου Αποδοτίας . Από το 1996 μέχρι και το 2006 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος Αποδοτίας. Από το 1995 μέχρι και το 2002 ήταν μέλος της διαχειριστικής επιτροπής της Ι.Μ. Αμπελακιώτισσας με πρόεδρο τον μητροπολίτη κ.κ Ιερόθεο. Αυτήν την περίοδο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση της Ιεράς Μονής της Παναγίας Αμπελακιώτισσας.

 

κωστογιαννησΚωστογιάννης Νικόλαος Μέρος αρμοδιοτήτων Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας – Γεωργικής ανάπτυξης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1956 στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Τελείωσε το 3θέσιο Δημοτικό σχολείο Άνω Χώρας το 1968. Το 1974 τελείωσε το Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε από το 1982 έως το 1989 σαν Γεωπόνος στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας. Από το 1990 διατηρεί κατάστημα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και γεωργικών εφοδίων. Παράλληλα από το 2001 δημιουργήσε τον Ξενώνα Κανναβέικο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.  Το 1986 εκλέχτηκε κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Άνω Χώρας. Στον Δήμο Αποδοτίας που δημιουργήθηκε από την εθελούσια συνένωση κοινοτήτων εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 1996. Το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον διευρυμένο Δήμο Αποδοτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα βιογραφικά από την σελίδα της Ε. Π.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο Αντρέα τα πήρες όλα. Φαίνεται καθαρά για αυτούς που γνωρίζουν από μέσα ότι ο Κοτσανάς πέρασε όλους τους δικούς του εκεί που ήθελαν κάνωντας μόνο μια υποχώρηση για τον Καρακώστα. Σαλαμούρας και Κοτρονιάς δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν ούτε στο ελάχιστο τα πράγματα. Ο μεν Σαλαμούρας αποσύρθηκε νωρίς αφήνοντας εν ευθέτω χρόνω τα υπόλοιπα ο δε Κοτρονιάς συμβιβάστηκε μπροστά στο κίνδυνο να μείνει άνευ. Ο Ράπτης πήγε εκεί που του αρέσει και τους βόλευε όλους. Έστω και έτσι πάντως φαίνεται καλή η νομή των αρμοδιοτήτων και φαίνεται ότι η δημοτική αρχή ξεκινάει με ελπίδες πολλές. Τα προβλήματα θα δημιουργηθούν χρονικά αργότερα ίσως. Πρέπει όμως όλοι να βάλουν κάτω το κεφάλι στην δουλειά και να αφήσουν τις όποιες πικρίες στην άκρη. Όλιοι τους είναι αξιόλογοι αλλά αυτό θα φανεί και στην πράξη κυρίως. Άλλο απ’ έξω από το χορό και άλλο μέσα στο χορό. Καλή επιτυχία παιδιά από καρδιάς.

  2. AN KAI AYTOI ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.ΓΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ,ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ,ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ. ΕΙΔΟΜΕΝ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...