Ο ξηρός καρπός που καταπολεμά τον καρκίνο του εντέρου!

bb

Τρίτη 07/06/2016 – 12:45Ξηροί καρποίΟ καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου
Υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 νέες περιπτώσεις διαγινώσκονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη από τους οποίους οι μισοί πεθαίνουν εξαιτίας του καρκίνου.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εκδηλώνεται με κακοήθες νεόπλασμα στο παχύ έντερο ή στο ορθό.
Η νόσος μπορεί να προληφθεί με την εφαρμογή κατάλληλου προληπτικού προγράμματος το οποίο αποσκοπεί όχι μόνο στη κατάδειξη του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο αλλά και στην έγκαιρη κατάδειξη των πολυπόδων οι οποίοι αποτελούν την κυριότερη κατάσταση που μετεξελίσσεται σε καρκίνο.
Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου UConn Health και του Ιδρύματος Ερευνών The Jackson Laboratory for Genomic Medicine ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός ξηρού καρπού μπορεί να αλλάξει τα βακτήρια του εντέρου με τρόπο που καταστέλλει τον καρκίνο στο παχύ έντερο.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις ιδιότητες των καρυδιών όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου σε ποντικούς στους οποίους χορηγήθηκαν 2 διαφορετικές διατροφές.
Μια ομάδα έλαβε τη συνήθη διατροφή εργαστηρίου, μία δεύτερη διατροφή που αντιπροσώπευε το διατροφικό προφίλ της τυπικής αμερικανικής διατροφής, ενώ κάποιες υποομάδες έλαβαν και καρύδια.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποντικοί που κατανάλωσαν το 7-10,5% των συνολικών θερμίδων από καρύδια εμφάνισαν λιγότερους καρκίνους στο παχύ έντερο.
Η επίδραση ήταν πιο εμφανής σε αρσενικούς ποντικούς οι οποίοι είχαν 2,3 φορές λιγότερους όγκους όταν σιτίστηκαν με καρύδια ως μέρος διατροφής παρόμοιας με την τυπική αμερικανική. Αυτό ισοδυναμεί με το να τρώει ένας άνθρωπος περίπου 28,3 γραμμάρια καρύδια την ημέρα, όπως αναφέρει το onmed.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Daniel W. Rosenberg, τα αποτελέσματα δείχνουν για πρώτη φορά ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο και ενδεχομένως να δράσει ως προβιοτικό για να γίνει υγιές το παχύ έντερο που με τη σειρά του προσφέρει προστασία έναντι των όγκων του παχέος εντέρου.
 

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...