Πάπας Φραγκίσκος: Να χτίζουμε γέφυρες, όχι τείχη

bb
Πάπας Φραγκίσκος: Να χτίζουμε γέφυρες, όχι τείχη
Μήνυμα στη διεθνή κοινότητα να οικοδομεί «γέφυρες και όχι τείχη» έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος με αφορμή την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
Ο πάπας υπενθύμισε το ρόλο που διαδραμάτισε ο προκάτοχός του πάπας Ιωάννης.

«Πριν από 25 χρόνια έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χωρίσει την πόλη στα δύο και αποτελούσε σύμβολο του ιδεολογικού διχασμού της Ευρώπης και όλου του κόσμου» επισήμανε ο πάπας και υπενθύμισε το ρόλο που διαδραμάτισε ο προκάτοχός του πάπας Ιωάννης.

«Η πτώση αυτή συνέβη απροειδοποίητα όμως κατέστη δυνατή χάρη στη μακρά και υπό δύσκολες συνθήκες δέσμευση τόσων ανθρώπων που πολέμησαν, προσευχήθηκαν και υπέφεραν, για ορισμένους θυσίασαν την ζωή τους. Μεταξύ αυτών ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο» προσέθεσε.

Ο ποντίφικας απηύθυνε έκκληση προκειμένου ο κόσμος, όπως είπε, να αναπτύξει μία κουλτούρα της προσέγγισης, ικανή να γκρεμίσει όλα τα τείχη που διαιρούν ακόμα τον κόσμο με στόχο «ποτέ πια οι αθώοι να εκδιώκονται και πολλές φορές να σκοτώνονται για τα πιστεύω τους ή τη θρησκεία τους».

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...