“Πάτησε” στο Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρας (Φωτο)

Στο Άγιο Όρος έφτασε νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνοδεία στενών συνεργατών του όπως ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς. 
Στις Καρυές τον υποδέχθηκε ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου. Ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να επισκεφθεί συνολικά έξι μονές καθώς και όλα τα μεγάλα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η ελληνική πολιτεία και η ευρωπαϊκή ένωση, μέσα από σημαντικά κοινοτικά προγράμματα. Αναμένεται δε να ενημερωθεί και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονές, ιδίως φορολογικά, αλλά είναι αβέβαιο εάν θα τολμήσει να θέσει από την πλευρά του το μείζον θέμα του άβατου για τις γυναίκες.

Η Ιερά Κοινότητα είχε επισκεφθεί πέρσι τον Δεκέμβριο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνάντηση που εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον είχε προσκαλέσει στο Άγιον Όρος.  Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 8 και 9 Αυγούστου την Αθωνική Πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους ώστε να ενημερωθεί και από κοντά για τα θέματα που αφορούν την Αθωνική Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής από τους Αγιορείτες και εξέφρασε το θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία της Αθωνικής Πολιτείας και στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων είπε:

«Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο Άγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας».

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά.

«Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με την Διοίκηση του Αγίου Όρους και επισκέφθηκε τις κρατικές δομές (λιμεναρχείο, πυροσβεστικό σταθμό κτλ)

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση εντυπωσιασμού στο πλαίσιο της κλασικής στροφής και των ανοιγμάτων που κάνουν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή την επίσκεψη την προγραμμάτιζε από καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια του κόμματός του να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την εκκλησία και το… ποίμνιο, που έβλεπε πάντα επιφυλακτικά την αριστερά – και αντιστρόφως.

Ο κ. Τσίπρας είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ήδη από τον Ιανουάριο όταν συνάντησε τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...