Πέντε ροφήματα που απογειώνουν τη μνήμη!!

ροφήματα

Νιώθετε πως έχει κουραστεί ο εγκέφαλός σας; Δεν μπορεί να αποδώσει; Είναι πολύ σημαντικό κι αποδοτικό να τον ξεκουράζουμε με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι πίνοντας δροσιστικά ροφήματα που λειτουργούν ως τονωτικές «ενέσεις» στον κουρασμένο μας εγκέφαλο.
Τα πέντε πιο αποτελεσματικά ροφήματα που χαρίζουν ευεξία λοιπόν είναι:

1.    Ο χυμός ροδιού:
Περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών στοιχείων που βελτιώνουν την αντίληψη και τη μνήμη. Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού,  θωρακίζει τον οργανισμό, χαρίζει ευεξία στον εγκέφαλο και  συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση. 

2.    Το τσάι, μαύρο ή πράσινο:
Αυξάνει την παραγωγή των κυττάρων του εγκεφάλου και βελτιώνει τη μνήμη. Τα αντιοξειδωτικά του επιταχύνουν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου. Ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες και ιδιαίτερα τη μνήμη.

3.    Το ρόφημα μαύρης σοκολάτας:
Περιέχει φλαβονοειδή που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, μειώνουν την εγκεφαλική πίεση και προλαμβάνουν το εγκεφαλικό επεισόδιο. Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα ενισχύει την πνευματική λειτουργία και αντίληψη.

4.    Τα berry smoothies:
Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που ενισχύουν τη λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου, προλαμβάνουν την εγκεφαλική εξασθένηση και οξύνουν τη μνήμη.

5.    Ρόφημα από κανέλα και κουρκουμά:
Είναι από τα πιο διαδεδομένα μυστικά των βοτανολόγων και όσων ασχολούνται με την υγιεινή διατροφή. Το συγκεκριμένο ρόφημα, προλαμβάνει την εγκεφαλική άνοια, το Alzheimer και ενισχύει τη λειτουργία του μυαλού.

 

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...