Πανελλήνιες: Διευκρινίσεις για τα θέματα της Ιστορίας

Πανελλήνιες: Διευκρινίσεις για τα θέματα της Ιστορίας
Δείτε τη σωστή απάντηση στο ερώτημα Β1
Μέλος της ομάδας του ομίλου που εκπόνησε τις απαντήσεις των ερωτημάτων της Ιστορίας Γενικής Παιδείας, αναφέρει ότι «εμείς δίνουμε ως ορθή απάντηση το απόσπασμα του κειμένου της σελίδας 31 από τη φράση ‘Η επικράτηση…’ έως  ‘…μάλλον παρά πραγματικότητα’. Η ερώτηση είναι σαφής. Ο τίτλος της επιμέρους ενότητας που έχουν δώσει άλλοι φροντιστηριακοί οργανισμοί είναι η εξέλιξη της επανάστασης.

Η ερώτηση ζητά ποιες ήταν οι συνθήκες που ευνόησαν την επικράτηση της επανάστασης και μάλιστα στη νότια Ελλάδα. Εστιάζουμε δηλαδή στη λέξη επικράτηση και κυρίως στη νότια Ελλάδα ενώ το απόσπασμα της σχολικής αφήγησης στη σελίδα 26 έχει να κάνει και με την Ηπειρο και με την Στερεά Ελλάδα. Υπάρχει μόνο μία φράση που αναφέρεται στη νότια Ελλάδα και θα μπορούσε αν μη τι  άλλο μεμονωμένα να χρησιμοποιηθεί.

Ακόμα και από τη σελίδα 26 να χρειάζεται έστω και αυτή η φράση σίγουρα ο κορμός της απάντησης βρίσκεται στη σελίδα 31 γιατί η φράση του σχολικού παραθέματος ξεκινά με τον εξής τρόπο: «η επικράτηση της επανάστασης στη νότια Ελλάδα διευκόλυνε τη λύση του ελληνικού ζητήματος». Αρα είναι σχεδόν αυτούσια φράση τοποθετημένη ως απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση των πανελληνίων εξετάσεων. Συνεπώς, το απόσπασμα της σελίδας 31 απαντά επακριβώς στο ερώτημα Β1, με προεραιτική συμμετοχή της σελίδας 26 και μόνο των περιόδων που αναφέρονται στη νότια Ελλάδα».

ΠΑΙΔΕΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...