Παπαδημούλης: Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι οι 2 Έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν ελεύθεροι στην πατρίδα μας

Παπαδημούλης: Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι οι 2 Έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν ελεύθεροι στην πατρίδα μας

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης για την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία.

Την Κομισιόν στη συζήτηση για την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκπροσώπησε ο Κύπριος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Απευθυνόμενος στον Αρμόδιο Επίτροπο και στο Σώμα των Ευρωβουλευτών της Ολομέλειας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει σήμερα ένα ισχυρό, καθαρό, και ομόφωνο μήνυμα στην ηγεσία Ερντογάν: Ολοκληρώσετε άμεσα τη δικαστική διαδικασία! Ελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς! Αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο της Ελλάδας, είναι απαίτηση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και της Κομισιόν. Και του Συμβουλίου.

Χαιρετίζω τη συνεργασία όλων των πολιτικών ομάδων που οδήγησε σε ένα κοινό ψήφισμα που θα εγκρίνουμε την Πέμπτη με μια συντριπτικότατη πλειοψηφία, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα: Θέλουμε ειρήνη, θέλουμε καλή γειτονία, αλλά αυτό απαιτεί σεβασμό των κανόνων, και του διεθνούς δικαίου, και του κράτους δικαίου.

Δεν μπορεί να θεμελιωθεί σε ανατολίτικα παζάρια και εκβιασμούς ερήμην του κράτους δικαίου και του διεθνούς δικαίου.

Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου οι δύο Έλληνες αξιωματικοί επιστρέψουν ελεύθεροι στην πατρίδα μας, στο στράτευμα το ελληνικό και στις οικογένειές τους.

Περιμένω και από την Κομισιόν και το Συμβούλιο να συντονίσουν το βήμα τους με το Κοινοβούλιο, ασκώντας όλες τις αναγκαίες πιέσεις και παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα»

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328890-Papademoyles-Den-tha-stamatesoyme-ton-agona-mas-mechri-oi-2-Ellenes-axiomatikoi-na-epistrepsoyn-eleytheroi-sten-patrida-mas ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...