Παπαδημούλης: Θετικό βήμα η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Παπαδημούλης: Θετικό βήμα η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Παπαδημούλης

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Εβδομάδας στη συζήτηση με θέμα «Από τον ESM στο EMF: Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων;», τόνισε ότι είναι «Θετικό βήμα η πρόταση της Κομισιόν για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

«Η πρόταση της Κομισιόν για τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δ.Παπαδημούλης και συμφώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, Ρ.Γκουαλτιέρι, ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η δημοκρατική λογοδοσία και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον έλεγχο αυτών των πράξεων.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να κάνουμε βήματα και στην ολοκλήρωση της τραπεζικής, της οικονομικής και της νομισματικής ένωσης».

«Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη να τρέχει γρήγορα, σαν λαγός, εκεί μόνο που συμφέρει τους ισχυρούς, τις πλούσιες χώρες, τις μεγάλες πολυεθνικές, και να πηγαίνει πολύ αργά, σαν το σαλιγκάρι, ή προς τα πίσω, σαν το καβούρι, όταν μιλάμε για την κοινωνική πολιτική συνοχής, για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, για την ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας» επισήμανε ο ίδιος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο Νόρμπερτ Μπράκμαν, μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Bundestag, η Μαρία Λουίς Αλμπουρκέρκι, μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της πορτογαλικής Βουλής.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/322531-Papademoyles-THetiko-bema-e-metatrope-toy-ESM-se-Eyropaiko-Nomismatiko-Tameio ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...