Παπαδημούλης: Το ΔΝΤ έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν της συμφωνίας

Παπαδημούλης: Το ΔΝΤ έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν της συμφωνίας

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 30/03/2016 – 13:52

papadimoulis

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη συνάντηση μελών του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κοινοβουλίου ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο «κουαρτέτο» των δανειστών, Ντέκλαν Κοστέλο, ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι  ο Ντέκλαν Κοστέλο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών είναι «γεφυρώσιμες».

Κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ντεκλάν Κοστέλο ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση. Δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Ο Νίκος Ξυδάκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι Θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να εργαστούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «αυξανόμενο έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη» και υποστήριξε ότι αυτό οδηγεί στον ευρωπαϊκό σκεπτικισμό, ευνοεί τη δημιουργία λόγου μίσους κατά της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...