Παππάς: Είμαστε στην τελευταία φάση για τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκευή 01/07/2016 – 12:44Νίκος Παππάς«ΒΟΛΕΣ» ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ                                                                                                                     
Αιχμές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για τον έλεγχο που διενήργησε για τα δάνεια των ΜΜΕ, άφησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό όποιος έχει αμετάκλητη καταδίκη για ξέπλυμα – φοροδιαφυγή.
Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί αρχές Αυγούστου εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα με τις 65 προσφυγές που έχουν καταθέσει οι καναλάρχες.
Υπενθύμισε ότι λήγει τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι η προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό, ότι αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία και υπογράμμισε ότι «τα σχήματα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να καταθέσουν ενημερότητες και αξιόπιστες εγγυητικές επιταγές». «Είμαστε στην τελευταία φάση και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την διαφάνεια στο τηλεοπτικό τοπίο», επεσήμανε.
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί στην απαίτηση του λαού» για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. «Εισπράξαμε τέλος χρήσης συχνοτήτων, τέλη διαφήμισης και συνεστήθη η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ένα δεύτερο μάτι δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά αν το μάτι που ελέγχει είναι ίδιο με αυτό που ελέγχεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ένας καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει την προηγούμενη ιδιότητα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά που είχε συγκεκριμένη πολιτική για το θέμα».
Αναφερόμενος στον επικείμενο διαγωνισμό ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «η διαδικασία είναι εξαιρετικά αντικειμενική και οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για ξέπλυμα, φοροδιαφυγή». «Η προκήρυξη του διαγωνισμού θεσπίζει ασυμβίβαστο αν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μόνο με άσκηση ποινικής δίωξης», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση προσωπικά δεν έχει με κανένα, αλλά αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας».
Ο ερωτών ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να μην συνθηκολογήσετε, να μην επιτρέψετε να βρεθούν ξανά με άδειες οι διάφοροι Αλαφούζοι, Κοντομηνάδες, Ψυχάρηδες, Μπομπολαίοι» και «να μην ξαναγίνουν καναλάρχες οι κλέφτες και οι απατεώνες».
«Περιγράφετε αυτό που η κυβέρνηση περιγράφει ως τρίγωνο διαπλοκής. Δεν ήταν ατύχημα, αλλά τρόπος ζωής συγκεκριμένων συμφερόντων στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε στο παράδειγμα «διεθυντή ενός εκ των συγκροτημάτων, ο οποίος ζητούσε με δήλωσή του από μετόχους του συγκροτήματος να βάλουν χρήματα με το επιχείρημα ότι απέκτησαν ισχύ και χρήμα».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...