Παππάς: Πάει περίπατο η παραφιλολογία περί άπειρων αδειών

Παππάς: Πάει περίπατο η παραφιλολογία περί άπειρων αδειών

«Η παραφιλολογία περί απείρων αδειών πάει περίπατο» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην υποβολή έξι υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο του διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ «αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν όρια στο πόσα κανάλια μπορεί να σηκώσει η αγορά… Είχαμε επτά άδειες και έξι αιτήσεις» ανέφερε.Ο κ. Παππάς σημείωσε πως «το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι και τα κανάλια δεν είχαν νόμιμες άδειες αλλά και ότι η ρυθμιστική αρχή στην προηγούμενη της σύνθεση δεν ήταν νόμιμη». «Ήμασταν ενώπιον ενός συνταγματικού αδιεξόδου. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε δεδομένων των συνθηκών. Και νομίζω, δικαιωθήκαμε» είπε.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η 7η τηλεοπτική άδεια είναι διαθέσιμη σε τυχόν ενδιαφερόμενο που θα καταβάλει την τιμή εκκίνησης για όλο το διάστημα μέχρι να προκηρύξει το ΕΣΡ τις θεματικές άδειες.Ο υπουργός χαρακτήρισε «επιχειρηματική απόφαση» τη μη συμμετοχή του Μega στον διαγωνισμό, προσθέτοντας οτι είναι «χρέος δικό μας να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε επαφή με το υπ. Εργασίας».

Παράλληλα αναφερόμενος στο ψηφιακό ραδιόφωνο είπε ότι «η μετάβαση θα είναι σταδιακή και ομαλή» και επανέλαβε ότι «οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με πρόγραμμα, προσωπικό και κοινωνική παρουσία δεν χρειάζεται να ανησυχούν».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/317242-Pappas-Paei-peripato-e-paraphilologia-peri-apeiron-adeion ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...