Παράταση ζητά η εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων

Πέμπτη 09/06/2016 – 22:08BoυλήΜε καταθέσεις από διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστηματικών τραπεζών θα ανοίξει την αυλαία των μαρτύρων η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε πολιτικά κόμματα και επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης.
Θα ακολουθήσουν στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στον κατάλογο με τους περίπου είκοσι πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.
Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, τα οποία έκαναν σήμερα έναν πρώτο προγραμματισμό για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Επίσης, ομοφωνία υπήρξε και στην πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, Σωκράτη Φάμελου, να ζητηθεί η έγκριση της Ολομέλειας για τρίμηνη παράταση των εργασιών της επιτροπής, προκειμένου να ολοκληρώσει και να παραδώσει το πόρισμα της αρχές Σεπτεμβρίου και όχι 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς όλοι συμφώνησαν ότι είναι αδύνατο, να μελετήσουν και να ερευνήσουν σε τόσες λίγες ημέρες, το ογκώδες υλικό που είχε ζητηθεί και έχει αποσταλεί στην Επιτροπή, τόσο από τις τράπεζες όσο και από τους οικονομικούς εισαγγελείς.
Η εξεταστική επιτροπή θα αρχίσει την έρευνα της από τα δάνεια των κόμματων και μετά θα συνεχίσει με τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης.
Πάντως, στο πεδίο έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής, μετά από σχετικές προτάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμπεριληφθούν επίσης και δανειακές συμβάσεις πολιτικών κομμάτων που δεν είναι στη Βουλή, καθώς επίσης και όσες επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης με έντυπες εκδόσεις, έχουν πάρει δάνεια από τράπεζες για τα οποία υπάρχουν εκθέσεις ορκωτών λογιστών ή αναφέρονται στα πορίσματα των οικονομικών εισαγγελέων.
Άμεσα όπως είπε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, θα στείλει τόσο στις τράπεζες όσο και στα κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης επιστολές με τις οποίες θα τους ζητά συμπληρωματικά στοιχεία.

Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...