Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης

ΝΔ

Mε στόχο «τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων», η Νέα Δημοκρατία έκανε σήμερα παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρεία «Commonview».

Όπως επισημαίνει στην επιστολή, βάσει του νόμου 3603/2017 «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων». Ωστόσο, σύμφωνα με τη Ν.Δ. «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Ο κ. Μπεκίρης ζητά από το ΕΣΡ να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301758-Parembase-tes-ND-sto-ESR-meta-te-demosiopoiese-demoskopeses ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...