Παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό

Άμεση τοποθέτηση ειδών ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες) στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την εξυπηρέτηση των προσφύγων και των μεταναστών υπέδειξε αρμοδίως το κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά τις αυτοψίες που πραγματοποίησε κατόπιν των καταγγελιών για τις κάκιστες συνθήκες φιλοξενίας και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Μη εφαρμογή των συστάσεων για είδη ατομικής υγιεινής και για αποκατάσταση των βλαβών στο αποχετευτικό σύστημα θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία» επισημαίνει η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έγιναν δύο διαδοχικές αυτοψίες στις 25 και στις 26 Αυγούστου κατά τις οποίες «διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων καθώς επίσης εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων  που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος».

Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου (όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της δεύτερης αυτοψίας).

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...