Παραίτηση Παραρά από την Επιτροπή για το Σύνταγμα

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ                                               

Παραιτήθηκε από μέλος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Πέτρος Παραράς, έπειτα από τις κατηγορίες ότι είχε συνεργαστεί με τη χούντα, τονίζοντας σε επιστολή του πως «δεν επιτρέπει σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό του ήθος».

Ο κ. Παραράς γνωστοποίησε την απόφασή του να υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, όπως επισημαίνει «ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου».

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη από το βήμα της Βουλής, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα». Ανάλογο σχόλιο δε, έγινε και από το Ποτάμι, που όμως δεν τον κατονόμασε παρά ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ζητεί τη βοήθεια ανθρώπων που είχαν δουλέψει και για τη χούντα, σε επιτροπές για το χουντικό σύνταγμα».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης

«Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον.H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου. Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος».Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή».
 

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...