Παρασκευόπουλος: Ουδείς κατάδικος για τρομοκρατία αποφυλακίστηκε

Παρασκευόπουλος: Ουδείς κατάδικος για τρομοκρατία αποφυλακίστηκε

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 20/04/2016 – 15:52

Παρασκευόπουλος: Ουδείς κατάδικος για τρομοκρατία αποφυλακίστηκε

Απαντήσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε παρέμβασή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, έχει ειπωθεί για πολλοστή φορά στη Βουλή ότι από τις πρώτες ενέργειες αυτού του υπουργείου, αυτής της κυβέρνησης, ήταν αυτές που απέφεραν πλήγματα στην ασφάλεια, όπως οι σχετικές με τις κινήσεις του Πάνου Λάμπρου στις φυλακές ή την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και άλλων τρομοκρατών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι όντως τα καταστήματα κράτησης τρίτου τύπου καταργήθηκαν και πρόσθεσε ότι έκτοτε δεν είχαμε καμία απόδραση από κλειστό κατάστημα των ελληνικών φυλακών.

«Έχουμε περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα στη χώρα χωρίς καμία απόδραση. Άλλο θέμα είναι οι αγροτικές φυλακές, που είναι ημιελεύθερες», πρόσθεσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Εξάλλου σημείωσε πως απολύτως ουδείς καταδικασμένος για εγκλήματα τρομοκρατίας ή καταδικασμένος για ανθρωποκτονία ή για άλλες πράξεις, που εκ των υστέρων από την νομοθεσία έχουν υπαχθεί στην έννοια της τρομοκρατίας, απολύθηκε με την αποσυμφόρηση από τις ελληνικές φυλακές.

Τέλος, για το θέμα του Πάνου Λάμπρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης  επικαλέστηκε την ενημέρωση που παρέσχε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία είχε εξηγήσει ότι ο ρόλος του ήταν να συζητεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας στις φυλακές.

«Δεν έμειναν απορίες τότε», κατέληξε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι η προκαταρκτική εξέταση που διεξήχθη με βάση τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση έχει τεθεί στο αρχείο και καμία κατηγορία δεν βαραίνει τον Πάνο Λάμπρου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...