Παρατηρήθηκαν ισχυρές θερμικές ανωμαλίες στον Ατλαντικό!

bb
Παρατηρήθηκαν ισχυρές θερμικές ανωμαλίες στον Ατλαντικό!
Τα αλλεπάλληλα κύματα του παγετού που έπληξαν τον Καναδά και το βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, είναι μάλλον η αιτία της ισχυρής ψύξης των ωκεανών του νερού που υπάρχει κατά το χρόνο του Βορείου Ατλαντικού.
Οι θερμικές ανωμαλίες έχουν φθάσει 4-5 ° C κάτω από τον κανόνα, με μια πραγματικά εξαιρετική τιμή για αυτήν την απέραντη περιοχή που εκτείνεται μέχρι την ακτή της Γροιλανδίας, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλου του βόρειου κεντρικού Ατλαντικού.

Από την άλλη πλευρά, το θερμότερο του νερού είναι παρούσα κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, ενώ μια ισχυρή ψύξη μπορεί να συμβεί στον Κόλπο του Μεξικού.

Αυτή η παράξενη διάταξη του ωκεανού θα μπορούσε να δημιουργήσει κλιματικές ανωμαλίες κατά της διάρκειας του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σχετικά οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τήν κλιματική αλλαγή όπως το Βόρειο Ατλαντικό.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη επιβράδυνση του ρεύματος του Κόλπου, είναι ένα επιχείρημα που θα πρέπει να φαίνεται από τους χάρτες που δείχνουν τις μεταβολές στην ταχύτητα.

Είναι πιο πιθανό να είναι προσωρινό το φαινόμενο, αν και σημαντικό, θα μπορούσε να διαρκέσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσο , οι ωκεάνιες ανωμαλίες είναι ακόμα αδύναμες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα της Μεσογείου κατά τη θερινή περίοδο του 2014 θα είναι σχεδόν μηδενικές. Θα δούμε τι θα συμβεί το 2015.
katohika.gr

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...