Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο (Εικόνες)

bb

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ»

«Τα υπολείμματα του Ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του κατά την εκδήλωση μνήμης στο Ιερό Θυσιαστήριο του «Μπλόκου της Κοκκινιάς», που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Νίκαια.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος σε όσους θυσιάστηκαν την 17η Αυγούστου 1944 δήλωσε : «Αποτίω τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ εκείνους οι οποίοι, την 17η Αυγούστου 1944, θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας. Γλύτωσαν από τη στυγερή Γενοκτονία της Μικράς Ασίας αλλά βρήκαν το θάνατο στο «Μπλόκο της Κοκκινιάς», θύματα των ναζί και των δωσίλογων».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αν θέλουμε να τιμούμε πραγματικά τη μνήμη τους οφείλουμε, ιδίως εδώ στη Νίκαια, από τη μια πλευρά να μην ξεχνάμε ότι τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο.

Και, από την άλλη πλευρά, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, στους κάθε είδους προδότες και στην κάθε μορφής προδοσία να θέσουν σε κίνδυνο την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στις εκδηλώσεις Μνήμης για το «Μπλόκο της Κοκκινιάς».

Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του ναζισμού στις μέρες μας συνιστούν εθνικό κίνδυνο

 

 

 

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...