Παυλόπουλος: Φυλάκιο της Δύσης στην Ανατολή η Ελλάδα

bb

Παυλόπουλος: Φυλάκιο της Δύσης στην Ανατολή η Ελλάδα

Τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας εξήρε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη χώρας μας ως «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της Ε.Ε. στην Ανατολή».

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την απονομή πτυχίων στους σπουδαστές του ινστιτούτου διαρκούς επιμόρφωσης «Λόρδος Βύρων», ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στη γεωστρατηγική θέση της χώρας, η οποία αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.

«Η χώρα, στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, είναι πολύ πιο ισχυρή σ’ ό,τι αφορά την εκτέλεση της αποστολής της σ’ αυτήν την μεγάλη Συμμαχία από ό,τι ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια» έσπευσε να προσθέσει.

Το ίδιο, συμπλήρωσε, συμβαίνει και στην Ε.Ε., όσο ο πυλώνας Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας αρχίζει να εκτιμάται πολύ περισσότερο.

Στη συνέχεια εστίασε στην ανάγκη της εις βάθος γνώσης του διεθνούς δικαίου, καθώς «δεν νοείται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην γνωρίζουν τι είναι εκείνο που συμβαίνει σήμερα μέσα από μια ραγδαία εξέλιξη του κόσμου».

«Για αυτό είναι πολύτιμη η συμβολή του Ινστιτούτου» τόνισε, τέλος, και επανέλαβε ότι «αυτή η αποστολή θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στο μέλλον».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335762-Paylopoylos-PHylakio-tes-Dyses-sten-Anatole-e-Ellada ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...